Κομισιόν: Πιθανό και το ενδεχόμενο του δανείου-γέφυρα

ΦΩΤΟ: IN TIME

Ανοιχτό άφησε η εκπρόσωπος της Κομισιόν το ενδεχόμενο να προκριθεί η λύση του δανείου -γέφυρα για την Ελλάδα, αν και παρέπεμψε στις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι προτιμότερη είναι η διαδικασία από τον  ESM επί τη βάσει του νέου προγράμματος.

«Πιθανό παραμένει τόσο το ενδεχόμενο χρηματοδότησης της Ελλάδας από τον ESM με μακροπρόθεσμο ορίζοντα βάσει της νέας συμφωνίας, όσο και από τον μηχανισμό EFSM με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα» δήλωσε από τις Βρυξέλλες και πρόσθεσε ότι εναπόκειται στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης να αποφασίσουν τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Γνωστοποίησε ότι τα κείμενα της τεχνικής συμφωνίας ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών παραδόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) και στην παρούσα φάση αποτελούν αντικείμενο διαβουλεύσεων ανάμεσα στους προέδρους των δυο οργάνων, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Να σημειωθεί ότι υπέρ του δανείου γέφυρας έχει ταχθεί τις τελευταίες ημέρες το Βερολίνο με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να επιμένει στην σκληρή στάση του έναντι της συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ακόμη ότι η Επιτροπή θα εκπροσωπηθεί στο Eurogroup της Παρασκευής από τον αντιπρόεδρό της ΕΕ Βλάντις Ντομπρόφσκις.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here