Κομισιόν: Παύση δίωξης μελών του ΤΑΙΠΕΔ για εκταμίευση της δόσης

Δεν εκταμιεύουν τη δόση των 7,7 δις ευρώ οι δανειστές εάν δεν πάψουν οι διώξεις  κατά των τριών εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Τον αντιθεσμικό αυτό εκβιασμό των διεθνών πιστωτών και κυρίως των Βρυξελλών, επιβεβαίωσε ο  αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού υπενθύμισε ότι η γερμανική Βουλή έδωσε το «πράσινο φως» για τη δόση, σημείωσε την ύπαρξη του προβλήματος των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι ελληνικές αρχές θα επιλύσουν το θέμα τις αμέσως επόμενες μέρες, ώστε η εκταμίευση της δόσης να γίνει έγκαιρα.

Για την υπόθεση έχει κατατεθεί αίτηση αναίρεσης  στον Αρειο Πάγο, κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών και εκκρεμεί η απόφαση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο Εurogroup, στις 15 Ιουνίου, η Ισπανία είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν παύσει η δίωξη των τριών εμπειρογνωμόνων (ενός Ισπανού, ενός Σλοβάκου μαι μιάς Ιταλίδας), η χώρα του θα «μπλοκάρει» την εκταμίευση της δόσης.

Το όλο θέμα αναμένεται να απασχολήσει και τη σημερινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας (ΕWG) του Εurogroup που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες για να προετοιμάσει την προσεχή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 10 Ιουλίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here