Κομισιόν: Mετά τα μέτρα, ανοίγει ο δρόμος για αξιόπιστη στρατηγική βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

Θετικά είναι τα μηνύματα από την Κομισιόν για την επόμενη ημέρα της ψήφισης των σκληρών μέτρων από τη Βουλή. Και η επόμενη ημέρα αφορά αποκλειστικά και μόνο, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.  Οπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομίας, Ανίτα Μπρέινχαρτ, μετά την υιοθέτηση του πακέτου των μέτρων από την ελληνική Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για μια «αξιόπιστη στρατηγική» που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους. Η ίδια πρόσθεσε ότι, η Επιτροπή καλωσορίζει το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας.

Η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε ότι «η προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και των ελληνικών αρχών στις αρχές του μήνα, άνοιξε το δρόμο προς τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας. Το πακέτο πολιτικής θα συμπληρωθεί τώρα με τις περαιτέρω συζητήσεις για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

«Καλωσορίζουμε τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για τα μέτρα που χρειάζεται να εφαρμοστούν, όπως συμφωνήθηκε στο πακέτο πολιτικής. Η εγκριθείσα νομοθεσία αξιολογείται προσεκτικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας» σημείωσε.

Ως προς τις προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Eurogroup της 22ας Μαίου για το ελληνικό ζήτημα παρέπεμψε σε πρόσφατη δήλωση του Επιτρόπου Μοσκοβισί σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή αναμένει την «ευρύτερη δυνατή συμφωνία».

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here