Κομισιόν: Ικανοποιητική η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

Εμμεση απάντηση σε δημοσίευμα της Bild που κάνει λόγο για αμφιβολίες της γερμανικής κυβέρνησης ως προς το αν είναι δυνατή η υπογραφή συμφωνίας για την Ελλάδα εντός του χρονοδιαγράμματος  έδωσε σήμερα Πέμπτη η Ευρωπαική Επιτροπή.

Οπως ανέφερε  η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες σημειώνεται ικανοποιητική πρόοδος όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις των θεσμών με την Αθήνα.

«Σύμφωνα με τη συνθήκη του ESM και βάσει της σχετικής εντολής από τα κράτη μέλη οι διαβουλεύσεις και η αξιολόγηση της όποιας προόδου γίνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ, μαζί με το ΔΝΤ και τον ESM στη συγκεκριμένη περίπτωση» τόνισε. Προσέθεσε μάλιστα πως αυτές οι ομάδες που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και δύο εβδομάδες αναφέρουν πως σημειώνεται «ικανοποιητική πρόοδος».

«Δεν γνωρίζω να είναι κάποιος άλλος επί τόπου και να είναι σε θέση να έχει καλύτερη εικόνα», είπε χαρακτηριστικά η Μ.Αντρέεβα, ενώ ενημέρωσε ότι αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕFC), όπου θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here