Κομισιόν: Ολοι δεσμεύτηκαν για έγκαιρη ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης-Κυβέρνηση:Καμία παράλληλη διαπραγμάτευση με ΔΝΤ

Ολες οι πλευρές δεσμεύτηκαν για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν αναφέρουν πηγές της Κομισιόν στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας εποικοδομητικές τις συζητήσεις.

«Η αποστολή των θεσμών, όπως προβλεπόταν τελείωσε χτες. Εποικοδομητικές συζητήσεις έλαβαν χώρα για όλες τις κύριες πολιτικές δεσμεύσεις και θα συνεχίσουν τις προσεχείς εβδομάδες» αναφέρουν οι πηγές της Επιτροπής.

«Οι θεσμοί θα επιστρέψουν στα μέσα Νοεμβρίου» και ότι «όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος ESM, το συντομότερο δυνατόν».

Στον δεύτερο γύρο παραπέμφθηκαν και τα κρίσιμα εργασιακά θέματα (όπως ορισμός κατώτατου μισθού, ομαδικές απολύσεις, τρόπος λήψης αποφάσεων για απεργίες, συνδικαλιστικός νόμος), όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με το κουαρτέτο.

Στο ενδιάμεσο διάστημα θα σταλεί ένα κείμενο αρχών και θα πραγματοποιηθούν τηλεδιασκέψεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, που επικαλείται κορυφαίο κυβερνητικό αξιωματούχο, δεν γίνεται καμία παράλληλη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ, όπως είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος του ταμείου Τζέρι Ράις.
Ο Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε ότι η συζήτηση διεξάγεται με το σύνολο των εκπροσώπων των θεσμών και το ΔΝΤ δεν έχει θέση τους δικούς του όρους για το κείμενο MEFP που θα υπογράψει με την Ελλάδα στην περίπτωση που επιστρέψει στο πρόγραμμα. Πρόσθεσε τέλος, ότι συνήθως η συμφωνία με το ΔΝΤ αφορά σε λιγότερα θέματα από αυτά που συζητιούνται με το σύνολο των θεσμών κι αυτή εστιάζεται σε ένα σκληρό πυρήνα ζητημάτων.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here