Κολυμβητικό πρόγραμμα μακράς διάρκειας για παιδιά με αναπηρία στον Δ. Αγ. Παρασκευής

 

Toυ ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ 

Καλή και άγια η πρόσβαση στην θάλασσα έχει όμως και η πισίνα την χάρη της. Ιδιαίτερα για αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα καθημερινής μετάβασης στα παράλια.

Το πρόγραμμα κολύμβησης για άτομα με  αναπηρία του δήμου Αγίας Παρασκευής – στην πισίνα του tennis club Αγίας Παρασκευής, πάρκο “Στ. Κώτσης”, έναντι της παιγνιοθήκης του δήμου – σημείωσε αξιοθαύμαστη επιτυχία μέχρι την Δευτέρα 10 Αυγούστου. Ήταν τέτοια η επιτυχία ώστε την ερχόμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου, όταν και επιστρέφουν πολλά παιδιά με αναπηρία από τις κατασκηνώσεις τους, εκκινεί η δεύτερη φάση του προγράμματος με προοπτική να διαρκέσει όσο περισσότερο γίνεται. Πιο συγκεκριμένα, όσο καιρό το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Τέλη Οκτώβρη, θέλουν να πιστεύουν οι πλέον αισιόδοξοι.

Ρεκόρ από μπάνια – χαράς ευαγγέλια φέτος για τα άτομα με αναπηρία του δήμου Αγίας Παρασκευής, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή  για μια “γεμάτη” ώρα, από 19.30 έως και 20.30 σύμφωνα με τα προγραμματιζόμενα. Και επειδή το μπάνιο πρέπει να είναι και ασφαλές, το πρόγραμμα κολύμβησης θα υλοποιείται με την εποπτεία ειδικού ναυαγοσώστη και της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου. Από πλευράς μας ευχόμαστε από καρδιάς ακόμα και οι λεγόμενες αισιόδοξες προβλέψεις να ξεπεραστούν και το πρόγραμμα – με την βοήθεια του “θεού” καιρού – να διαρκέσει μέχρι και προχωρημένο Νοέμβριο αν γίνεται. Διότι, αν μη τι άλλο, η επαφή με το “υγρό στοιχείο” προσφέρει πολλά περισσότερα ψυχοκοινωνικού χαρακτήρα όταν είναι μακράς διάρκειας…

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here