Κολωνία: Επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά του ακροδεξιού AfD

Επεισόδια σημειώθηκαν -δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν- κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων και πολιτών στην Κολωνία όπου πραγματοποιείται το συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος AfD, ενόψει των εκλογών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα περιπολικό. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι η κατάσταση είναι σχετικά επιθετική σε κάποιες περιοχές της Κολωνίας. Στους δρόμους της πόλης έχουν βγει πάνω από 4.000 αστυνομικοί, κάποιοι έφιπποι, καθώς αναμένεται να διαδηλώσουν περίπου 50.000 άτομα κατά του ξενοφοβικού κόμματος, ανάμεσά τους 1.000 σκληροπυρηνικοί αριστεροί ακτιβιστές.

Το δίκτυο n-tv μετέδωσε εικόνες από τη στιγμή που περίπου 50 άτομα συγκρούστηκαν με έφιππους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να κρατήσουν τους διαδηλωτές μακριά από το ξενοδοχείο στο οποίο γίνεται το συνέδριο του AfD. Περίπου 100 άνθρωποι προσπάθησαν να σπάσουν τις γραμμές της αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με την Die Welt έξω από το ξενοδοχείο 50-60 άτομα τοποθέτησαν ποδήλατα, προσπαθώντας να εμποδίσουν τους συνέδρους να φτάσουν εκεί.

 

Φωτογραφίες: AP, ΑΠΕ

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here