Ανεπιθύμητος στην Ουκρανία κομμουνιστής πολιτικός των Βρετανών

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail (ενός λαϊκού ημερήσιου φύλλου) οι υπηρεσίες ασφάλειας της Ουκρανίας (SBU) απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα του Άντριου Μούρεϊ που είναι  πολιτικός σύμβουλος του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

 Andrew Murray, who is helping to lead Labour's election campaign, with Jeremy Corbyn at a March for Gaza

«Η απαγόρευση εισόδου ισχύει για μία τριετία και για λόγους ασφάλειας», σύμφωνα με αναφορά της βρετανικής εφημερίδας που επικαλείται την αντικατασκοπεία της Ουκρανίας.

Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί τον Ιούνιο υποστηρίζει η Daily Mail

“Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο σε εμάς να απαγορεύουμε σε κάποιον να εισέλθει στην χώρα μας. Ειδικότερα, όταν αυτός είναι Βρετανός. Δεν πρόκειται για ένα βήμα που το κάνουμε ανάλαφρα και σημαίνει ότι τον θεωρούμε ως μία εν δυνάμει απειλή για την εθνική μας ασφάλεια,” φέρεται να δήλωσαν ανώνυμα πράκτορες στην Daily Mail

Δεν υπάρχει σχολιασμός ούτε απο την πρεσβεία της Ουκρανίας αλλα ουτε και απο το κόμμα των Εργατικών (ένα κόμμα που είχε άλλοτε στενούς δεσμούς με την Ρωσία, κυρίως λόγω ιδεολογίας)
O 60χρονος Μάρεϊ έχει δουλεψει πολλά χρονια στον συνδικαλιστικό χώρο και σε κινηματα και υπήρξε μέλος του Κομμουνιστκου Κομματος Βρετανίας -στο Εργατικό Κόμμα εντάχθηκε προ διετίας και ειναι στενός φίλος με την 27χρονη κόρη του Κόρμπιν, η οοία επισης είναι σύμβουλός του στο κομμα.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here