Κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες σε Αττική, Στερεά, Πελοπόννησο-Ερχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Από τις πρώτες βραδινές ώρες ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει τη χώρα, με πολλές νέες βροχές και καταιγίδες μαζί με σκόνη. Στο μάτι του κυκλώνα αναμένεται να βρεθούν η Αττική, η Στερεέ Ελλάδα, η Εύβοια και η Πελοπόννησος.

Συγκεκριμένα το βαρομετρικό χαμηλό τις επόμενες ώρες θα κινηθεί βορειοανατολικά και θα επηρεάσει βαθμιαία το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα στα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα.

Σύμφωνα με το meteo.gr  από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, αναμένονται βροχές και καταιγίδες αρχικά στην Πελοπόννησο (κυρίως στα νότια τμήματα), το Νότιο Ιόνιο, το Νοτιοδυτικό Αιγαίο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν βορειοανατολικά επηρεάζοντας έως το βράδυ τα υπόλοιπα τμήματα του Νοτίου και Κεντρικού Αιγαίου, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Τα φαινόμενα στις προαναφερόμενες περιοχές θα είναι ιδιαίτερα έντονα και θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια, με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here