Κόκκινη… κάρτα στον Μπριάκο-Στον ανακριτή και ο Χιου Ντάλας

Εκτός ποδοσφαίρου, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση που διερευνά ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης, τέθηκε  ο πρώην αρχιδιαιτητής Θανάσης Μπριάκος. Μετά την κατάθεσή του το πρωί στην Ευελπίδων του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και μη ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο. Ο κ. Μπριάκος κατηγορείται για εμπλοκή του στη φερόμενη ως «εγκληματική οργάνωση». Μέχρι πριν λίγους μήνες ασχολούνταν με την εκπαίδευση των διαιτητών, αναλύοντας τις νέες τάσεις και τους νέους κανονισμούς σε σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα.  

Ο ανακριτής κάλεσε στο γραφείο και τον πρώην επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας Χιου Ντάλας για διευκρινήσεις. Ο Σκωτσέζος, που ήταν επιλογή του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή, ρωτήθηκε σχετικά με τη λειτουργία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, αλλά και για συγκεκριμένους διαιτητές. Επί δύο ώρες περίπου έδωσε πληροφορίες, ενώ εξερχόμενος έκανε και δηλώσεις:

 ‘‘Προσκλήθηκα από τον κύριο Ανδρεάδη, ο οποίος χάρηκε πολύ για τη σημερινή μου παρουσία εδώ. Μου έκανε κάποιες ερωτήσεις αναφορικά με την έρευνα που διεξάγει για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, στις οποίες απάντησα. Το ραντεβού μας ήταν προγραμματισμένο, καθώς τον είχα ενημερώσει ότι θα είμαι στην Ελλάδα αυτό το διάστημα για το σεμινάριο διαιτητών που διεξάγεται στο Divani».

Το πρωί ο κ Ανδρεάδης εξέτασε και ποδοσφαιριστές της Βέροιας που θεωρούνται ύποπτοι ότι «έστησαν» ματς  για στοιχηματικούς λόγους. Συγκεκριμένα, οι Αλέξανδρος Καλογέρης, Κώστας Μπάρμπας, ζήτησαν  προθεσμία για να απολογηθούν, την οποία και έλαβαν. Συνολικά, θα παρελάσουν από το γραφείο του ανακριτή έξη παίκτες. Πλην των προαναφερομένων και οι Καθαρούδης, Ιωάννου, Παυλίδης, Μάνος. Ολοι κατηγορούνται για δωροδοκία, δωροληψία και αλλοίωση αποτελέσματος.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here