«Κόκκινη κλωστή δεμένη»: Ενα ταξίδι στα παραμύθια

Tης  ΜΑΡΙΑΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

» Κόκκινη Κλωστή Δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη… δώσ’της κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν΄αρχινίσει…»
Το  πρώτο  Φεστιβάλ ελληνικού και παγκόσμιου Παραμυθιού, υπό την Αιγίδα του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ξεκινά από τις 6 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, με τίτλο « Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» .
Το Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος θα μεταμορφωθεί, για ένα σχεδόν μήνα, σε ένα παραμυθένιο σκηνικό για να υποδεχθεί ένα πρόγραμμα ποικίλλων δράσεων, που περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα, με οικοδεσπότες τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών.
Ένα μεγάλο ταξίδι μέσα στο μαγικό κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας διεξάγεται για πρώτη φορά με στόχο την ένταξη των παιδιών στον πολιτισμό και την δημιουργικότητα. Στο παραμυθένιο ταξίδι συνοδοιπόροι είναι συγγραφείς, σκηνοθέτες, παιδοψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι και δημιουργοί παιδικών θεαμάτων.
Θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, χοροθέατρο, κινηματογραφικές ταινίες, αφηγήσεις παραμυθιών με φυσικά όργανα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους καθημερινά και ολοήμερα για τα Σαββατοκύριακα.
Στόχος της δημιουργικής ομάδας των συντελεστών είναι μέσα από την ψυχαγωγία των παιδιών αλλά και των γονέων να δοθούν οι ευκαιρίες να ανακαλύψουν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους, τρόπους καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ τους αλλά και να ενημερωθούν για την σωστή αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στις παιδικές κοινότητες. Μπούλινγκ, ρατσισμός, κακή χρήση του διαδικτύου .εξάρτηση κ.α.

Θέατρο

Ακαδημία Πλάτωνος

ΣπύρουΠάτση& Μαραθωνομάχων 8,

Βοτανικός (έναντιΛεωφόρουΑθηνών)

Τηλέφωνο: 2104830330

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here