Κόκκαλης: «Αν θέλει ο Μαρινάκης, να αφήσει να το πάρει και κανένας άλλος»

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τον Ολυμπιακό με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του, αλλά και τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ εκείνος που έκλεψε την παράσταση στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο ήταν ο πρώην πρόεδρος των ερυθρόλευκων, Σωκράτης Κόκκαλης.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τα χέρια του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, ο Σωκράτης Κόκκαλης, είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα σ’ αυτή τη χώρα και ειδικά στο ποδόσφαιρο. Έχει πάρει αμέτρητα πρωταθλήματα. Έχει την καλύτερη ομάδα. Έχει τους καλύτερους φιλάθλους, εκτός από ορισμένες φορές (γέλια) και έχει και την καλύτερη διοίκηση. Όλα αυτά συνιστούν ένα πλεονέκτημα το οποίο οι άλλες ομάδες δεν μπορούν να το αποκτήσουν. Προχθές ο Ολυμπιακός είχε ένα αποτέλεσμα που δεν άρεσε πολύ στους φιλάθλους. Οι φίλαθλοι στο τέλος του αγώνα, κατά κάποιο τρόπο, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους με ορισμένα σφυρίγματα. Τα έχω ζήσει κι εγώ πολλές φορές αυτά.

Θα ήθελα λοιπόν να απευθυνθώ σ’ αυτούς τους φιλάθλους. Να τους ρωτήσω οι κακομοίρηδες οι φίλαθλοι των άλλων ομάδων, που έχουν να πάρουν τόσα χρόνια πρωτάθλημα, θα έπρεπε να έρχονται με Καλάσνικοφ στα γήπεδα; Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε. Εγώ έκανα ό,τι έκανα για τον Ολυμπιακό γιατί είμαι Ολυμπιακός και τον αγαπάω. Είμαι βέβαιος ότι η διαδοχή, ο νέος πρόεδρος ο κ. Μαρινάκης, που συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τη διοίκηση και την πορεία του Ολυμπιακού, θα έχει περισσότερα πρωταθλήματα, και ελπίζω, αν θέλει κάποια στιγμή, ν’ αφήσει να πάρει κάποιο και κανένας άλλος (γέλια). Ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά».

ÌÙÑÁËÇÓ ÊÏÊÊÁËÇÓ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÅÏÑÔÁÓÌÏ ÔÙÍ 90 ×ÑÏÍÙÍ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ

Λίγο νωρίτερα, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης είχε βραβεύσει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά, Βαγγέλη Μαρινάκη, ως αναγνώριση για τη μεγάλη κοινωνική προσφορά του Ολυμπιακού στην πόλη με το φιλανθρωπικό έργο, αλλά και τη διαρκή στήριξή του σε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών.

ÌÙÑÁËÇÓ ÌÁÑÉÍÁÊÇÓ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÅÏÑÔÁÓÌÏ ÔÙÍ 90 ×ÑÏÍÙÍ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ

Στο περιθώριο της βράβευσής του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είπε: «Ο Ολυμπιακός και ο Πειραιάς ταξιδεύουν μαζί στην ιστορία, από το 1925 και την ίδρυση του Ολυμπιακού. Ταξιδεύουν σε μια πορεία σταθερή που χαρακτηρίζεται από τους αγώνες και τις νίκες. Από την προσπάθεια, την πίστη, την δύναμη, το πάθος, τις αμέτρητες χαρές και την Ευλογία του Κυρίου. Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι που έχει ως αφετηρία το πρώτο λιμάνι και ως φάρο την πρώτη ομάδα της χώρας μας. Είναι ένα ταξίδι με αγώνες στα γήπεδα αλλά και στην καθημερινότητα. Με νίκες στα στάδια αλλά και στη ζωή. Ένα ταξίδι που κάνει κάθε μέρα υπερήφανους τους Πειραιώτες, τους Έλληνες, τους Ολυμπιακούς. Από την πρώτη ανάσα του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα ο Πειραιάς ήταν πάντα η αφετηρία των ονείρων μας.

Από αυτή την αφετηρία, απ’ αυτόν τον γεμάτο με θετική ενέργεια τόπο, οι θρύλοι του αθλητισμού κουβάλησαν στους ώμους τους το βαρύ όνομα του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιάς και το έκαναν γνωστό από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη. Ο Ολυμπιακός είναι ο σύνδεσμος στις καρδιές των Πειραιωτών. Είναι η λέξη που ακούει περισσότερο κάθε παιδί που μεγαλώνει στις γειτονιές της πόλης. Είναι ο αθλητικός σύλλογος που σημαίνει για τους Έλληνες πολλά. Πολλά περισσότερα από αθλητικές κατακτήσεις και νίκες. Είναι μια σημαία υπερηφάνειας που υψώθηκε στον Πειραιά και στη συνέχεια κατέκτησε τον κόσμο δοξάζοντας και τιμώντας την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και πρόσφατα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας. Είναι μια ομάδα που έγινε Θρύλος. Μια χούφτα άνθρωποι που έγιναν εκατομμύρια.

Η μεγάλη μας αγάπη γεννήθηκε στον Πειραιά και πλέον μεγαλουργεί. Η ποδοσφαιρική ομάδα συγκαταλέγεται στις 25 καλύτερες της Ευρώπης, στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Σαρώνει όλους τους τίτλους στην Ελλάδα και συντρίβει όλα τα ιστορικά ρεκόρ. Οι ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, κολύμβησης συλλέγουν όλους τους εγχώριους τίτλους και κατακτούν διαρκώς και ευρωπαϊκούς. Την ίδια στιγμή η καρδιά του Συλλόγου, η καρδιά του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού χτυπάει πιο δυνατά από ποτέ. Όλοι μαζί ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ δίνουμε τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα να κάνουν αθλητισμό με τα χρώματα του ενδοξότερου ελληνικού Συλλόγου. Φτιάχνοντας Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και πρωταθλήτριες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται και ο πλανήτης μαθαίνει μόνο αρνητικά νέα για τη χώρα μας ο Ολυμπιακός την διαφημίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή είναι μια σπουδαία αποστολή για όλους εμάς, δηλαδή να σηκώσουμε την Ελλάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε. Ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός επιστρέφει τη μεγάλη αγάπη που δέχεται από τον κόσμο. Γίνεται μια μεγάλη αγκαλιά για τους αδύναμους με συστηματική και συνεχή προσφορά στέκεται στο πλευρό τους. Σε κάθε γειτονιά της πόλης συναντά κανείς το ανθρώπινο πρόσωπο και την αλληλεγγύη του Θρύλου. Η ιστορική σύμπραξη του Συλλόγου με την UNICEF και το ότι έχουν εμβολιαστεί ως τώρα 1 εκατ. παιδιά στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες νίκες. Η διαρκής στήριξη των συνανθρώπων μας, των οργανισμών που μας χρειάζονται, είναι μέρος της κοινωνικής δράσης του Ολυμπιακού, της Ιερής αποστολής του.

Στο πλαίσιο της διάθεσής μας για κοινωνική προσφορά, όπως γνωρίζετε όλοι, αποφάσισα να πάρω μέρος πιο ενεργά στα κοινά του Πειραιά. Είναι η πόλη που μεγάλωσα, που πήγα σχολείο, που έμαθα ν’ αγαπάω από παιδί. Στην πόλη που μεγάλωσε και δημιούργησε ο πατέρας μου, στην ίδια πόλη που έχω κι εγώ την έδρα των επιχειρήσεών μου. Από την πρώτη στιγμή που φορείς της πόλης με πλησίασαν και μου ζήτησαν να βοηθήσω στο να αλλάξει ρότα το μεγάλο λιμάνι και να γίνει κέντρο της ναυτιλίας, μια σύγχρονη πόλη, δεν δίστασα ούτε μια στιγμή. Μπήκα στη μάχη με τον σημερινό Δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη, και μια ομάδα ακόμα άξιων ανθρώπων, ώστε με όλες μας τις δυνάμεις να παλέψουμε για ν’ αλλάξουμε το παρόν και το μέλλον του Πειραιά.

Θα ήμασταν όλοι πολύ ικανοποιημένοι αν ο Δήμος Πειραιά και κατ’ επέκταση η πόλη του Πειραιά και οι Πειραιώτες ευημερούσαν. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Υπήρχαν προβλήματα μεγάλα, έως ανυπέρβλητα. Κυρίως ήταν ιδιαίτερα εμφανής η έλλειψη ελπίδας, εμπιστοσύνης και οράματος από τους πολίτες. Επίσης εμφανής ήταν η απουσία, χωρίς δική τους ευθύνη τις περισσότερες φορές, ευκατάστατων Πειραιωτών, φορέων ή ιδρυμάτων. Ενώ λοιπόν σε άλλες πόλεις συμβάλλουν τα μέγιστα στην πόλη μας, με ελάχιστες υπαρκτές εξαιρέσεις, δεν το είχαμε δει.

Στην κατεύθυνση αυτή, κι επειδή πίστευα πάντα ότι οι πράξεις μετράνε πάντα και όχι τα πολλά λόγια και προκειμένου να δείξουμε το δρόμο και σε άλλους που ήθελαν και θέλουν να προσφέρουν αλλά δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος από την πλευρά του Δήμου, αναλάβαμε ως ΠΑΕ Ολυμπιακός και ως Ερασιτέχνης μια σειρά πρωτοβουλιών. Αυτό ώστε την πρώτη δύσκολη χρονιά της νέας δημοτικής αρχής να συμβάλλουμε κι εμείς σε κρίσιμους τομείς για την πόλη, την ζωή των Πειραιωτών και των παιδιών τους.

Ευχαριστώ τον Δήμο για την βράβευση στο πρόσωπό μου και την προσφορά του Ολυμπιακού στην πόλη. Ό,τι κάνουμε όμως το κάνουμε ειλικρινά από την καρδιά μας και δίχως καμία επιθυμία για επιβράβευση και συγχαρητήρια. Είχα πει προεκλογικά ότι μπαίνω στη μάχη για να προσφέρω. Για να δώσω και όχι να πάρω. Συνεχίζω να τηρώ τις υποσχέσεις μου.

Σήμερα δε είναι μια ευκαιρία να τονίσω το εξής: τώρα που γνωρίζω ακόμα καλύτερα από πρώτο χέρι την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πόλη αλλά και τη μεγάλη μάχη που δίνει καθημερινά ο νέος Δήμαρχος με όλους τους Δημοτικούς συμβούλους, τώρα είναι που ο Ολυμπιακός θα σταθεί ακόμα πιο κοντά σ’ αυτή την προσπάθεια. Τώρα θα είναι ακόμα πιο κοντά στην πόλη και τους Πειραιώτες.
Τα 90 χρόνια ζωής του Συλλόγου είναι λίγα για να χωρέσουν τη δόξα του. Όμως, αυτός ο Σύλλογος, γι’ αυτή την ιστορία που είναι γεμάτη θριάμβους και περηφάνεια, γι’ αυτή τη χώρα και γι’ αυτή την πόλη, τον Πειραιά μας, θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται χωρίς να γνωρίζει πόνο και κούραση. Προσωπικά, ως ηγέτης αυτής της μεγάλης οικογένειας, θα συνεχίσω να μάχομαι καθημερινά για να γίνεται ο Πειραιάς μια καλύτερη πόλη και για να κατακτά ο Ολυμπιακός διαρκώς υψηλότερες κορυφές. Για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να συνεχίσουμε να είμαστε πάντα νικητές. Ζήτω ο Πειραιάς, ζήτω ο Ολυμπιακός μας».

Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση αποτέλεσαν οι βραβεύσεις στην μνήμη του Σταύρου Νταϊφά (το βραβείο παρέλαβε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά) και του Νίκου Γουλανδρή (παραδόθηκε σε εκπρόσωπο της οικογενείας).

Επίσης, βραβείο απονεμήθηκε στον επί σειρά ετών Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Πέτρο Κόκκαλη, στους βετεράνους Ηλία Υφαντή, Κώστα Πολυχρονίου, Γιάννη Γκαϊτατζή, καθώς και στην ομάδα Πόλο Γυναικών για την κατάκτηση μέσα σ΄ ένα χρόνο δύο Ευρωπαϊκών τίτλων.

ÓÉËÂÁ ÓÖÁÉÑÏÐÏÕËÏÓ   ÅÊÄÇËÙÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÅÏÑÔÁÓÌÏ ÔÙÍ 90 ×ÑÏÍÙÍ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν αθλητές, παράγοντες, παλαίμαχοι, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι Μάρκο Σίλβα, Δημήτρης Σιόβας, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Φορτούνης, Μπράουν Ιντέγε, Παϊτίμ Κασάμι, Ρομπέρτο, Νταβίντ Φουστέρ, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, Λούκα Μιλιβόγεβιτς, οι Σάββας Θεοδωρίδης, Γρηγόρης Γεωργάτος, Μιχάλης Κουντούρης, Πέτρος Κόκκαλης, Θοδωρής Γιαννίκος, Γιώργος Παύλου και Βασίλης Βασιλειάδης, όπως και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς.

Τον μπασκετικό Ολυμπιακό οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Μίλαν Τόμιτς, Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντι Τζέι Στρόμπερι, Γιάννης Αθηναίου και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΚΑΕ, Χρήστος Μπαφές.

Παρόντες επίσης ήταν αθλητές από την ποδοσφαιρική ομάδα Νέων αλλά και εκπρόσωποι από το βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών και το πόλο Ανδρών και Γυναικών.

ÊÁÓÁÌÉ ÑÏÌÐÅÑÔÏ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÅÏÑÔÁÓÌÏ ÔÙÍ 90 ×ÑÏÍÙÍ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here