Κοινοποιήθηκε το βούλευμα για την κάρτα υγείας, παραπέμπεται σε δίκη ο Γκιρτζίκης

Κοινοποιήθηκε την Παρασκευή (26/8) το βούλευμα για την υπόθεση της κάρτας υγείας, με βάση το οποίο παραπέμπτονται σε δίκη ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης και άλλα μέλη της ομοσπονδίας τα οποία πρέπει να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους εντός 15 ημερών. Έτσι, ο Γκιρτζίκης δεν θα μπορέσει να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδία παραπέμπεται σε δίκη σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία της απιστίας, όπως και άλλα πέντε μέλη της σημερινής Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, καθώς και πρώην μέλη των ΔΣ της ΕΠΟ (Βαγγέλης Τοπολιάτης, Βαγγέλης Μαζαράκης, Γιώργος Καραμελίδης, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκο Προύντζος, Σπύρος Καλογιάννης).

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, καλεί να συγκληθεί εντός 15 ημερών διοικητικό συμβούλιο στην Ομοσπονδία, ώστε να αποχωρήσει ο Γιώργος Γκιρτζίκης και τα άλλα μέλη που είναι κατηγορούμενοι και αν δεν συμβεί αυτό, ο ΓΓΑ, Ιούλιος Συνοδινός, έχει τη δυνατότητα να κηρύξει έκπτωτο το Διοικητικό Συμβούλιο για παραβίαση του νόμου.

Το αδίκημα είναι «κακουργηματική απιστία κατ’ εξακολούθηση για ζημιά σε βάρος της περιουσίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ». Πρόκειται για την υπόθεση με την κάρτα υγείας που ουδέποτε υλοποιήθηκε και προκάλεσε ζημιά 29 εκατομμυρίων στα ταμεία της ΕΠΟ για μετρήσεις σε 300.000 ποδοσφαιριστές την περίοδο 2005-2013. Η σύμβαση που είχε υπογραφεί αρχικά στις 22/9/2005 και στις 18/2/2010, καταγγέλθηκε τελικά τον τον Μάρτιο του 2013 και η ΕΠΟ με την εταιρία PC Systems είναι στα δικαστήρια.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Επιδόθηκε σήμερα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το αμετάκλητο βούλευμα 1445/2016 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που αφορά στην υπόθεση της «Κάρτας Υγείας», βάσει του οποίου παραπέμπονται σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις (απιστία) 31 άτομα μεταξύ των οποίων μέλη της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Ο.

Το αμετάκλητο βούλευμα επιδόθηκε σήμερα με δικαστικό επιμελητή. Οι αποφάσεις της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. και του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. πρέπει να εκδοθούν εντός προθεσμίας δεκαπέντε ημερών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here