Μέρκελ-Ραχόι: Να εφαρμόσει τώρα μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα

«Για την κατάσταση στην Ελλάδα, έχουμε πολύ κοινή θέση, σε ό,τι αφορά το αν είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και η αλληλεγγύη. Η Γερμανία  και η Ισπανία είναι, σε αυτό, σε κοινό δρόμο», δήλωσε η κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου στο Βερολίνο με τον Ισπανό πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Ο κ. Ραχόι επεσήμανε από την πλευρά του ότι «το σημαντικό είναι η Ελλάδα να εφαρμόσει τώρα μεταρρυθμίσεις» και σημείωσε πως στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης και θέσεων εργασίας.

«Αυτό συνιστά σταθερή βάση, ώστε η χώρα να μπορεί μόνη της να λειτουργήσει καλά. Και αν οι συμφωνίες τηρηθούν, τότε η Ελλάδα θα έχει μέλλον. Θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι και εάν τα πράγματα υλοποιηθούν σωστά, εάν υπάρξει λογική, εάν τηρηθούν οι συμφωνίες, τότε μπορούν στην Ελλάδα τα πράγματα να πάνε καλά σε λογικό χρόνο», πρόσθεσε.

Εύσημα στην Ισπανία

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος απέδωσε εύσημα στην Ισπανία για τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες, λέγοντας ότι η χώρα συμβάλλει στη σταδιακή ανάκαμψη της Ευρώπης από την κρίση.

«Η κατάσταση στην αγορά εργασίας παραμένει σοβαρή, αλλά δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας και έτσι η Ισπανία συμβάλλει στην έξοδο της Ευρώπης από την κρίση βήμα βήμα», τόνισε η κ. Μέρκελ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here