ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε άοπλο κωφό

Αλλο ένα σοβαρό περιστατικό αστυνομικής βίας σημειώθηκε στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, όπου αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα κωφό άνδρα, ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο αστυνομικοί απάντησαν σε κλήση για περιστατικό τροχαίου και εγκατάλειψης του θύματος. Όταν εντόπισαν το όχημα που ταίριαζε στην περιγραφή, πήγαν προς τον οδηγό του οχήματος ο οποίος κρατούσε ένα ξύλο.

Του φώναξαν να το πετάξει κάτω και επειδή δεν υπάκουσε ο ένας τον χτύπησε με μηχάνημα ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) ενώ ο άλλος άνοιξε πυρ με το όπλο του. Ο άνδρας έπεσε νεκρός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάποιοι φώναξαν στους αστυνομικούς ότι «δεν μπορεί να σας ακούσει, είναι κουφός», ωστόσο δεν τους έδωσαν σημασία. Επίσης, γείτονές του είπαν ότι ο άνδρας, που επικοινωνούσε μαζί τους με τη νοηματική, συνήθιζε να κρατάει αυτό το ξύλο κάθε φορά που τον συναντούσαν, ειδικά όταν έβγαινε στον δρόμο τη νύχτα, για να προφυλάσσεται από τα αδέσποτα σκυλιά.

Η αστυνομία, έπειτα από την προκαταρκτική έρευνα επιβεβαίωσε ότι ο νεκρός ήταν κωφός, ενώ έθεσαν τον αστυνομικό που πυροβόλησε διαθεσιμότητα.

Από την πλευρά της η οικογένεια του θύματος ζητά την παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού, που δεν αντιλήφθηκε ότι ο άνδρας δεν αποτελούσε απειλή, απλώς προσπαθούσε να εξηγήσει μάταια, χρησιμοποιώντας τη νοηματική στον αστυνομικό, που τον πυροβόλησε.

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here