Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για το θάνατο του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα : Κλειστή η εθνική οδός Πατρών-Πύργου και λεωφόρος ΝΑΤΟ προς Αττική Οδό

Η οργή ξεχειλίσει , η κυβέρνηση αρμενίζει και … προκαλεί! Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για το θάνατο του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα : Κλειστή η εθνική οδός Πατρών – Πύργου και λεωφόρος ΝΑΤΟ προς Αττική Οδό

Στον δρόμο των κινητοποιήσεων συνεχίζουν αρκετές κοινότητες Ρομά, για να εκφράσουν την οργή τους για τον θάνατο του 18χρονου Νίκου από αστυνομικά πυρά και την απόφαση της Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερους και χωρίς περιοριστικούς όρους τους επτά αστυνομικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για κακούργημα.

Κλειστή εκ νέου η εθνική οδός Πατρών – Πύργου, στο ύψος της περιοχής Σαγέικα στην Αχαΐα, λόγω της συγκέντρωσης διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου, που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος. Κλειστή και η λεωφόρος ΝΑΤΟ προς Άνω Λιόσια και Αττική Οδό.

Κινητοποιήσεις στην Κορίνθου – Πατρών

Τα συγκεντρωμένα άτομα έχουν ανάψει φωτιές στο οδόστρωμα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Στο σημείο του αποκλεισμού βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της Πυροσβεστικής. Στο μεταξύ, διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τους ίδιους λόγους έχουν συγκεντρωθεί δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος της Ροδοδάφνης, στο Αίγιο και σύμφωνα με την Αστυνομία πετούν αντικείμενα, με αποτέλεσμα να γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό.

Επίσης, ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στους κόμβους της Γαστούνης και του Λευκοχωρίου στην Ηλεία.

όγω της συγκέντρωσης ρομά που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από την οδό Αγίου Γεωργίου στο ρεύμα προς άνω Λιόσια και από την οδό Μ. Αλεξάνδρου στο ρεύμα προς Αττική Οδό.

Στο μεταξύ κινητοποίηση των Ρομά στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος της Γαστούνης προκάλεσε το κλείσιμο του δρόμου, το βράδυ της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου. Έχει γίνει ήδη εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσω της παλαιάς εθνικής οδού. Λίγη ώρα αργότερα οι 30 περίπου συγκεντρωμένοι αποχώρησαν και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Την ίδια ώρα, τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, στην Κορινθία, επιχείρησαν να αποκλείσουν εκ νέου απόψε ομάδες διαδηλωτών, που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος.

Στο σημείο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις που απομάκρυναν τους διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, κινήθηκαν προς την περιοχή, Κρίνες, Κορινθίας, όπου απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή.

Επίσης, στην Αχαΐα, διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τους ίδιους λόγους, απέκλεισαν για περίπου μιάμιση ώρα τον παραλιακό δρόμο που συνδέει την Πάτρα με τις δημοτικές ενότητες Παραλίας και Βραχνεΐκων. Η Εθνική Οδός στο 95ο χιλιόμετρο Αθηνών – Πατρών, έκλεισε και νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου, καθώς στο σημείο σημειώθηκε ένταση με Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε πετροπόλεμος, ενώ δημιουργηθηκε ουρά χιλιομέτρων. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού. Λίγη ώρα αργότερα οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here