Κλειστό το μετρό απο τις 04:30 μ.μ. για τις συγκεντρώσεις για το Σκοπιανό – Έκτακτα μέτρα της αστυνομίας

Κλειστός θα είναι από τις 16.30 ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις στο σταθμό.

Πιθανον να ληφθουν μέτρα και σε άλλους σταθμούς, καθώς είναι προγραμματισμένες δυο συγκεντρώσεις: μια στην πλατεία Ελευθερίας απο το ΚΚΕ, με αντιΝατοϊκό και αντι-ιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, και μια στο Σύνταγμα απο τους διοργανωτες και του συλλαλητηρίου της περασμένης Κυριακης.

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ θα γινει στις 18.30, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ). Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση του ΚΚΕ θα γίνει στις 18.30, στο Άγαλμα Βενιζέλου και θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει στις 18.30 μ.μ., στη Λάρισα στην πλατεία ΑΤΑ

Έκτακτα μέτρα της αστυνομίας στην Αθήνα

Φραγµοί µε οχήµατα της ΕΛ.ΑΣ. θα υπάρχουν σε τέσσερα σηµεία περιµετρικά του Κοινοβουλίου: Στα «λουλουδάδικα» επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στην Ηρώδου Αττικού από την πίσω πλευρά της Βουλής, στο Ζάππειο επί της λεωφόρου Αµαλίας και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Ολγας.

Από το ύψος των «λουλουδάδικων» έως την είσοδο από όπου µπαίνουν τα αυτοκίνητα των βουλευτών επί της βασιλίσσης Σοφίας θα δηµιουργηθεί «νεκρή ζώνη», προκειµένου να λαµβάνουν χώρα απρόσκοπτα η είσοδος και η έξοδος από τη Βουλή. Σε κλοιό ασφαλείας θα τεθεί και το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, για να αποκλειστεί το ενδεχόµενο να αποτελέσει το υπουργείο το «plan b» για ταραχές.

Στα σκαλάκια του µνηµείου του Αγνώστου Στρατιώτη θα τοποθετηθούν διπλές διµοιρίες των ΜΑΤ, ενώ περιπολίες θα κάνουν ακόµα και µέσα στον Εθνικό Κήπο άντρες της Ασφάλειας και της οµάδας ΔΙΑΣ.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here