Κλειστό το κέντρο – Πορεία εκπαιδευτικών

Την τρίτη κατά σειρά μεγάλη κινητοποίησή τους  πραγματοποιούν σήμερα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί την ώρα που έχει ξεκινήσει στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και διαδηλώνουν δάσκαλοι και καθηγητές. Επίσης πορεία πραγματοποιούν οι  αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μέσω της οδού Σταδίου για να καταλήξουν κι εκείνοι στη Βουλή.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.). Οτι θα αποκλειονται όσοι έχουν ήδη υπηρετήσει πάνω απο 120 μηνες, κάτι που θέτει «εκτός» όσους έχουν «πολλά» χρόνια προϋπηρεσιας.

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών  υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Κλειστές είναι αυτή την ώρα (11:30 π.μ.) η Πανεπιστημίου και η Σταδίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here