Κλειστές οι τράπεζες μέχρι 7 Ιουλίου και όριο αναλήψεων 60 ευρώ. Δεν αφορά τουρίστες

Να παραμείνουν κλειστές την Δευτέρα οι Τράπεζες και να τεθούν περιορισμοί στη κίνηση κεφαλαίων, εισηγείται στη κυβέρνηση, το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας.

Οι τράπεζες αναμένεται να παραμείνουν κλειστές ολόκληρη την εβδομάδα (τουλάχιστον έως τις 7 Ιουλίου).

Σε ό,τι αφορά τις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ, το ανώτατο όριο θα φθάνει τα 60 ευρώ ημερησίως ανά κάρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα τα ΑΤΜ θα παραμείνουν κλειστά (προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για τους περιορισμούς αναλήψεων) και θα ανοίξουν ξανά από την Τρίτη.

Σε κάθε περίπτωση, συγκεκριμένες και πρακτικές οδηγίες προς τους πολίτες θα ανακοινωθούν αργότερα απόψε, καθώς θα εξειδικευτούν κατά τις συνεδριάσεις των ΔΣ των τραπεζών, που θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Κυριακής.

Τη διαβεβαίωση ότι οι τραπεζικές καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες παρείχε το βράδυ της Κυριακής, πριν από την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τα μέτρα δεν αφορούν τους τουρίστες

Με κείμενο πηγών του Μεγάρου Μαξίμου, ενημερώνονται όσοι επισκέπτονται ή πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα ότι τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση δεν αφορούν όσους επιθυμούν να κάνουν συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ κάνοντας χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στη χώρα τους.

Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο

Πέντε ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο εξέτασε τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες.  Εξέτασε επίσης τις πληροφορίες για έκτακτη σύγκληση συνόδου κορυφής την Τετάρτη για την Ελλάδα.

«Ούτε θα κλάψουμε ούτε θα φοβηθούμε» δήλωσε προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Στρατούλης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here