Κλειστά Δημοτικά-Νηπιαγωγεία: Αυτή είναι η εισήγηση των ειδικών-Απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές αγωνιούν καθώς από το πρωί της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη ένα τεράστιο κυβερνητικό αλαλούμ, σχετικά με το ενδεχόμενο να κλείσουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής η συνεδρίαση μεταξύ των ειδικών ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής όπου και κατέληξε στην εισήγηση για κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα.

Οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως είχε γίνει και τον Μάρτιο.

Η εισήγηση αυτή αφορά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές το τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι λειτουργούν με ευθύνη των δήμων και δεν περιλαμβάνονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Εδώ να τονίσουμε πως πριν την καταληκτική εισήγηση των ειδικών είχε προηγηθεί μεγάλο αλαλούμ με τι αν θα ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αλαλούμ επικρατεί από το πρωί της Παρασκευής σχετικά με το εάν θα λειτουργήσουν ή όχι από Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Μια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των αρμόδιων υπουργών.

Αρχικά, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωνε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι δεν υπήρχε εισήγηση σχετικά με το κλείσιμο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και πως έχει παρατηρηθεί μικρός αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία της χώρας.

Οι δηλώσεις Ζαχαράκη ουσιαστικά… αναιρέθηκαν λίγες ώρες αργότερα. Το μεσημέρι της Παρασκευής, αρκετά ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση άρχισαν να «παίζουν» την είδηση περί κλεισίματος των σχολείων από τη Δευτέρα.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το μεσημέρι πως στην προγραμματισμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα θα μετέχει και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ώστε να προβεί σε ανακοινώσεις.

Λίγο μετά τις 18:00, κατά την έναρξη της κυβερνητικής ενημέρωσης, έγινε γνωστό ότι η Νίκη Κεραμέως δεν θα παραστεί στο υπουργείο Υγείας και πως οι ανακοινώσεις για τα σχολεία θα γίνουν το Σάββατο.

Η εξήγηση που δόθηκε για την απουσία της υπουργού Παιδείας αφορούσε τη σύσκεψη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων για τα σχολεία, η οποία μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε ολοκληρωθεί, άρα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν είχαν παρθεί οριστικές αποφάσεις.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε το Documentonews.gr, ο λόγος απουσίας της Κεραμέως ήταν η κίνηση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, καθώς το εν λόγω υπουργείο εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής εγκύκλιο με οδηγίες για τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς, οδηγώντας στο συμπέρασμα πως… μάλλον τα δημοτικά σχολεία θα είναι κλειστά από τη Δευτέρα.

Το νέο ρεσιτάλ κυβερνητικής ασυνεννοησίας και η… ταχύτατη αλλαγή δεδομένων σχετικά με ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες γονείς και φυσικά μαθητές, αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την ελαφρότητα με την οποία η κυβέρνηση των «αρίστων» αντιμετωπίζει τέτοιου είδους ζητήματα.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here