Απεργία ΑΔΕΔΥ-Διαδηλώσεις κατά του ασφαλιστικού(φωτο)

ΑΔΕΔΥ ευρωκινηση στεφανου

 

Δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, δημοσιογράφοι, γιατροί, μηχανικοί συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας κατά του ασφαλιστικού.

αδεδυ ευρωκινηση νικολαιδης

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα έκαναν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος έως τη Βουλή.

αδεδυ ευρωκινηση στεφανου

 

Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν ότι έχουν τα μέτρα που καταγράφονται προσφάτως στον Τύπο, για το ασφαλιστικό, αλλά και για το φορολογικό και τα «κόκκινα» δάνεια, έχουν συμφωνηθεί.

ΠΑΜΕ με λαιμητόμους

παμε ευρωκινηση

Χωριστή συγκέντρωση και πορεία, ως συνήθως, με πολλά χάπενιγκς ωστόσο, πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Στη κορυφή της πορείας του, δέσποζε μια ξύλινη λαιμητόμος στην οποία μετά τη πορεία έβαλαν φωτιά.

παμε ευροκινισσι

παμε ευρωκινηση σωτ. δημητροπουλος

 

Θεσσελονίκη: Κοινή διαδήλωση απεργών δημοσίων υπαλλήλων και Σύρων προσφύγων

Σύροι πρόσφυγες διαδήλωσαν μαζί με δημοσίους υπαλλήλους στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ κατά του Ασφαλιστικού.

θεσσαλονικη αδεδυ ευρωκινηση

Οι Σύροι πρόσφυγες έφτασαν στο άγαλμα του Βενιζέλου με τρία λεωφορεία από το κέντρο φιλοξενίας Διαβατών, με πρωτοβουλία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ) κι έδωσαν άλλη νότα στη διαμαρτυρία. Με το που ενώθηκαν με τους απεργούς δημοσίους υπαλλήλους άρχισαν να χορεύουν και να φωνάζουν συνθήματα στη γλώσσα τους, ενώ άπλωσαν πανό με συνθήματος υπέρ του ανοίγματος των συνόρων και κατά της τρομοκρατίας. Κάποιοι από αυτούς είχαν μαζί και τα παιδιά τους. Στη συνέχεια, έκαναν όλοι μαζί πορεία, με τη συμμετοχή και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

θεσσαλονικη ευρωκινηση

Η παρουσία δημοσίων υπαλλήλων στο συλλαλητήριο ήταν μικρή, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΟΘ Πέτρο Κετικίδη η συμμετοχή στην απεργία κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στα νοσοκομεία εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά και σε υψηλά επίπεδα είναι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία. Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις ο οποίες και θα αρχίσουν ξανά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα οπότε και λήγει η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here