Κλείνουν οι μοναδικές τράπεζες και τα ΑΤΜ σε τρία ακριτικά νησιά

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν σήμερα προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιό, τρεις δήμαρχοι ακριτικών νησιών των Δωδεκανήσων.

 Οι δήμαρχοι Τήλου, Κάσου και Λειψών, διαμαρτύρονται επειδή ενημερώθηκαν χθες «εντελώς αιφνιδιαστικά» ότι η τράπεζα ALPHA BANK, με καταστήματα και στα τρία νησιά, αναστέλλει τη λειτουργία των υποκαταστημάτων.  

Όπως σημειώνουν στην επιστολή τους που κοινοποίησαν και στο γραφείο του πρωθυπουργού, πρόκειται για τα μοναδικά καταστήματα τραπεζών και τα μοναδικά ΑΤΜ στα νησιά αυτά.

«Στο εξής ο κάθε μικρονησιώτης θα θαλασσοδέρνεται για ώρες προκειμένου να αγοράσει ένα παράβολο των 10 ευρώ ή να πληρώσει έναν λογαριασμό ή να διεκπεραιώσει μια οποιαδήποτε απλή τραπεζική συναλλαγή», σημειώνουν στην επιστολή.

Ενημέρωση με ένα fax

Οι δήμαρχοι διαμαρτύρονται πως η τράπεζα ενημέρωσε «με ένα fax», χωρίς να έχει εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους εξυπηρέτησης και παραπέμποντας την «εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών στα καταστήματα της Λέρου, της Καρπάθου και της Ιαλυσού Ρόδου».

«Θα σηκώσουμε ανάστημα»

Οι τρεις δήμαρχοι γνωστοποιούν ότι οι τοπικές κοινωνίες θα αντιταχθούν στην απόφαση της τράπεζας και ζητούν από την κυβέρνηση να σταθεί αρωγός στον αγώνα τους.

«Θα σηκώσουμε ανάστημα και θα αποδείξουμε ότι ούτε κι αυτός ο αιφνιδιασμός θα σταθεί ικανός να κάμψει την αξιοπρέπεια και την ορμέμφυτη ανάγκη των νησιωτών για διαρκή διεκδίκηση» σημειώνουν και καταλήγουν:

«Είμαστε φορολογούμενοι πολίτες αυτής της χώρας και απαιτούμε δίκαιη μεταχείριση. Ας έρθουν αυτοί οι κύριοι να κατοικήσουν στα νησιά μας το χειμώνα. Αν έχουν το θάρρος, εμείς τους προκαλούμε να έρθουν εδώ στο νησί χωρίς μόνιμο γιατρό, αντιμέτωποι με την εξάρτηση απ’ τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και τα απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα και να έρθουν αυτοί να προστατέψουν την πατρίδα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here