Κλειδωμένοι χωρίς νερό και τροφή εκατοντάδες μετανάστες

Εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς τροφή και νερό σε κέντρα κράτησης που τελούν επίσημα υπό τον έλεγχο της λιβυκής κυβέρνησης, αλλά στην πραγματικότητα υπό τον έλεγχο ένοπλων συμμοριών και δουλεμπόρων που χρηματοδοτεί η Ευρώπη προκειμένου να συγκρατούν με τη βία τα κύματα των μεταναστών, που απιχειρούν να περάσουν στην Ιταλία.

Τώρα οι ένοπλες συμμορίες (οι ίδιες που φυλάσσουν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των δυτικών, οι ίδιες που ανέτρεψαν τον Καντάφι και οι οποίες τώρα κυβερνούν) συγκρούονται μεταξύ τους για τη λεία!

Έτσι, περίπου 400 άνθρωποι έχουν εγκαταλειφθεί στο κέντρο κράτησης Αϊν Ζαρά χωρίς νερό και τροφή. Το Αϊν Ζαρά στην νότια Τρίπολη αποτελεί μέρος ενός δικτύου «κρατικών» εγκαταστάσεων όπου η Λιβύη κρατεί μετανάστες που συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της ακτοφυλακής, κατά την προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ιταλία μέσω σκαφών με τη βοήθεια παράνομων διακινητών.

«Υπάρχουν περίπου 400 άνθρωποι κλειδωμένοι στο κέντρο κράτησης Αϊν Ζαρά, εκ των οποίων 200 άνδρες, 200 γυναίκες και 20 παιδιά κάτω των πέντε ετών, χωρίς τροφή και νερό», δήλωσε εργαζόμενος. «Οι φύλακες του κέντρου τράπηκαν σε φυγή εξαιτίας των συγκρούσεων που μαίνονται στην πόλη».

Μια πηγή σε διεθνή οργανισμό είπε ότι περίπου 1.500 μετανάστες είχαν αρχικά παγιδευτεί σε τρία κέντρα κράτησης. Κάποιοι δραπέτευσαν, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν σε άλλα κέντρα σε ασφαλέστερες περιοχές.

Δεν υπήρξε κάποιο άμεσο σχόλιο από την «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» (GNA) του πρωθυπουργού Φαγιέζ αλ Σάρατζ που υποστηρίζεται από τη «διεθνή κοινότητα», και επισήμως διοικεί τη χώρα, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει ούτε τον έλεγχο της πρωτεύουσας.

Κάτοικοι ανέφεραν ότι περισσότερες συγκρούσεις μαίνονται σήμερα σε αρκετές περιοχές της Τρίπολης, όπως και στο Διεθνές Αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, που παραμένει κλειστό από το 2014, εξαιτίας συγκρούσεων των αντίπαλων συμμοριών.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της στρατιωτικής επέμβασης των Δυτικών. Αλλά γι αυτό δεν μιλάει κανένα δυτικό μέσο ενημέρωσης.

Πηγή: http://artinews.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here