ΚΚΕ: Οι μαθητές γίνονται πειρματόζωα και οι φροντιστηριάρχες πανηγυρίζουν

«Το σχέδιο που έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το Λύκειο είναι καταδικασμένο στη συνείδηση της πλειοψηφίας των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για ένα Λύκειο-φροντιστήριο, ακόμα πιο ταξικό, όπου θα γενικευτεί ένας ατελείωτος εξεταστικός μαραθώνιος και καλεί την κυβέρνηση να μην καταθέσει το νομοσχέδιο.

«Να αφήσει τα ψέματα και την υποκρισία η κυβέρνηση! Το Λύκειο που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κοιτάει ακόμα περισσότερο τους μαθητές στην τσέπη, χωρίζοντας και κατηγοριοποιώντας τους μαθητές. Όσο δε για την πάταξη της παραπαιδείας και τα χρήματα που δαπανά- η ρημαγμένη από τα απανωτά μνημόνια- λαϊκή οικογένεια για φροντιστήρια, το ενδιαφέρον είναι εντελώς υποκριτικό», αναφέρει.

Σημειώνει δε ότι οι μεγάλες αλυσίδες φροντιστηρίων πανηγυρίζουν για τις προτάσεις της κυβέρνησης για το Λύκειο και βλέπουν νέα αύξηση της πελατείας τους.

«Το ΚΚΕ παλεύει και προτείνει σήμερα ένα διαφορετικό τρόπο πρόσβασης, έστω ως μέτρο ανακούφισης, ως μέτρο ενίσχυσης της προσπάθειας των μαθητών των λαϊκών οικογενειών:

– Με απεριόριστη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών προτίμησης

– Με δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι

– Με δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας μαθημάτων και για τις επόμενες χρονιές.

Τις προτάσεις αυτές τις έχει καταθέσει στη Βουλή το ΚΚΕ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις έχει απορρίψει».

Και καταλήγει η ανακοίνωση:

«Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς να μην πιστέψουν ούτε λέξη από την προπαγάνδα της κυβέρνησης, να απορρίψουν τους σχεδιασμούς της και να βρεθούν σε θέση μάχης παλεύοντας για ένα σχολείο που θα δουλεύει σταθερά, με όλα και για όλα τα παιδιά, αναπτύσσοντας όλες τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα, τα ταλέντα, που θα καλλιεργεί τη δίψα για μόρφωση και τις νεανικές ανησυχίες. Το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας’.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here