ΣΥΡΙΖΑ: Κρούσμα ασυδοσίας οι απολύσεις στα ΜΜΕ-ΚΚΕ: Εργασιακή ζούγκλα στον κλάδο

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Για «εργασιακή ζούγκλα» που επικρατεί στα ΜΜΕ κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών σε τηλεοπτικούς σταθμούς και σε άλλους κλάδους.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της γενικευμένης επίθεσης του κεφαλαίου για να βγει από την κρίση, γι’ αυτό και αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οικοδόμημα των προηγουμένων κυβερνήσεων, το οποίο διατηρεί ανέπαφο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ» σημειώνεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή του ανακοίνωση χαρακτηρίζει ως κρούσματα αυθαιρεσίας και ασυδοσίας των μέσων ενημέρωσης τις μαζικές απολύσεις στον «ΑΝΤ1» και τις μειώσεις μισθών στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha».

Το κόμμα επισημαίνει ότι τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών αρνούνται να καταβάλλουν  τα χρωστούμενα στο ελληνικό κράτος, προβάλλοντας διάφορες νομιμοφανείς δικαιολογίες, συνεχίζουν να καλλιεργούν, εις βάρος των εργαζομένων τους, ένα κλίμα αυθαιρεσίας και καταστρατήγησης ακόμα και των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι μαζικές απολύσεις τουλάχιστον 30 τεχνικών στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και οι μειώσεις μισθών κατά 50% στους τεχνικούς, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha,  είναι μόνο το πιο πρόσφατο κρούσμα αυθαιρεσίας, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ .

Η εκτεταμένη ασυδοσία μερίδας της εργοδοσίας, με θύματα τους εργαζόμενους, δεν μπορεί να συνεχιστεί, προσθέτει.

Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΜΜΕ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν βρίσκονται πια στο απυρόβλητο, κι ότι η «προνομιακή» τους σχέση με την  εκτελεστική εξουσία έλαβε τέλος στις 26 Ιανουαρίου, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here