ΚΚΕ: Αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης χωρίς τελειωμό

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Για «κατήφορο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που δεν έχει τελειωμό» κάνει λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα, καταλογίζοντας της ότι «μετά την τροπολογία για την απεργία, τώρα με ένα ακόμη αυταρχικό, αντιδραστικό μέτρο, προσπαθεί να ποινικοποιήσει τη δράση και τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, να τρομοκρατήσει και να φοβίσει όσους αντιστέκονται σ’ αυτή την πολιτική».

Σε ανακοίνωσή του, για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων εμποδίζουν τιυς πλειστηριασμούς, το ΚΚΕ τονίζει ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις «στην ουσία ανοίγουν τον δρόμο για να ενισχυθεί η κρατική βία κι αυθαιρεσία».

Κατά τον Περισσό, η τροπολογία «είναι προπομπός συνολικότερης επίθεσης ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις, που όπως φαίνεται έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του κεφαλαίου».

«Αποδεικνύεται ότι οι πλειστηριασμοί στρέφονται απέναντι στη λαϊκή κατοικία, γι’ αυτό και η κυβέρνηση σπεύδει να πάρει τα μέτρα της. Το ότι και αυτό το αυταρχικό μέτρο έρχεται με εκπρόθεσμη τροπολογία της τελευταίας στιγμής δεν προκαλεί πλέον καμία έκπληξη», συνεχίζει το ΚΚΕ.

Καταλήγοντας, τονίζει πως «είναι βαθιά γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με τον αυταρχισμό, με την επαναφορά του δόγματος “νόμος και τάξη” σε συριζαίικη εκδοχή θα βάλουν στον γύψο τη λαϊκή πάλη, που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα απέναντι στην πολιτική τους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here