Κυβερνητική παρέμβαση για την αύξηση των δικαιούχων της Κάρτας Αλληλεγγύης

Παρέμβαση για την αύξηση του αριθμού των οικογενειών που μπορούν να πάρουν την Κάρτα Αλληλεγγύης προανήγγειλε η  αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Οπως είπε η κ.Φωτίου «θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους εταίρους ότι αντί να χρηματοδοτούν σακούλες προϊόντων, όπως είναι το ΤΕΒΑ, καλά θα ήταν να χρηματοδοτήσουν τις κάρτες ώστε να διευρύνουμε τις οικογένειες που μπορούν να πάρουν την κάρτα».

Μιλώντας σήμερα Δευτέρα στο Mega η υπουργός επισήμανε ότι είναι ένα από τα αντισταθμιστικά μέτρα, τα οποία θα επιχειρήσει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση με τους εταίρους.

Η Κάρτα Αλληλεγγύης, με την οποία μπορούν να γίνονται αγορές από καταστήματα τροφίμων ποσού ύψους 70 έως 220 ευρώ, εντάσσεται στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τα οποία έχουν ισχύ εννέα μηνών. Ηδη, η Κάρτα έχει ενεργοποιηθεί για 146.000 οικογένειες. Η Θ. Φωτίου τόνισε ότι στόχος είναι τα μέτρα αυτά να ανανεωθούν και να επεκταθούν.

Για την κάρτα μετακίνησης διευκρίνισε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει διευθετηθεί και το θέμα αυτό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here