ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π: ΤΟ 90% των προαπαιτούμενων μέτρων έχει υλοποιηθεί

ΦΩΤΟ: IN TIME

Ιδιαίτερα ικανοποιητικός κρίνεται ο βαθμός ανταπόκρισης των υπουργείων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους δανειστές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Την συνολική αποτίμηση της πορείας υλοποίησης των μέτρων έκανε σήμερα Τρίτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π) κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του.
Πηγές του Μαξίμου,  αναφέρουν ότι ο βαθμός υλοποίησης  προσεγγίζει το 90% των δράσεων που αφορούσαν το χρονικό διάστημα έως και τα μέσα Οκτωβρίου.
Ωστόσο εξακολουθούν να παραμένουν τα «αγκάθια» σε κρίσιμα ζητήματα όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η εφαρμογή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, που οφείλονται στην πολυπλοκότητα τους καθώς και σε διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα με τους Θεσμούς. Για τα θέματα αυτά οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here