Κίνημα Αλλαγής: Ο 27χρονος Μανώλης Χριστοδουλάκης νέος γραμματέας- Ποιοί είναι οι νέοι τομεάρχες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, με την Φώφη Γεννηματά και τους Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Καμίνη, Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργο Παπανδρέου και Θανάση Θεοχαρόπουλο να συζητούν θέματα πολιτικής, αλλά και οργανωτικής φύσεως.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος κατόπιν εισήγησης της Φώφης Γεννηματά επέλεξε τον 27χρονο Μανώλη Χριστοδουλάκη για γραμματέα, ενώ εκπρόσωπος Τύπου παραμένει ο Παύλος Χρηστίδης. Η εισήγηση του Π.Σ. θα επικυρωθεί από την Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τέθηκαν οι θέσεις του Κινήματος σε ζητήματα όπως η τουρκική επιθετικότητα, η κατάσταση στη Συρία καθώς και ο ρόλος του Κινήματος Αλλαγής εν γένει.

Αναφορικά με τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα από μέρους της Τουρκίας, τονίστηκε πως η Άγκυρα λειτουργεί με βάση συγκεκριμένη στρατηγική. «Δεν αντιδρά απλώς νευρικά όπως εσφαλμένα διατείνεται ο Υπουργός Εξωτερικών. Και η αντιμετώπιση της από πλευράς μας απαιτεί πάνω απ’ όλα εθνική συνεννόηση. Και παράλληλα με την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεών μας, χρειαζόμαστε τη δική μας επεξεργασμένη ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική».

Σύμφωνα με το κίνημα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ούτε στρατηγική, ούτε την αναγκαία σοβαρότητα και ενιαία φωνή στην αντιμετώπιση της επικίνδυνης αυτής κατάστασης, με τα πράγματα να χειροτερεύουν και τους Έλληνες στρατιωτικούς να παραμένουν φυλακισμένοι στις τουρκικές φυλακές.

«Ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή καθώς, μεταξύ άλλων, ανέχεται, καλύπτει τις άστοχες και επικίνδυνες ενέργειες του υπουργού Εθνικής Άμυνας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Για τη Συρία αναφέρεται από το Κίνημα Αλλαγής ότι ο πόλεμος συνεχίζει να αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και κλιμακώνεται στην περιοχή ένας πόλεμος «δια αντιπροσώπων με απρόβλεπτες συνέπειες».

«Επιβάλλεται η έρευνα από τον ΟΗΕ για την χρήση χημικών και για τα εγκλήματα πολέμου που συντελούνται», τονίζεται.

Τέλος, όσον αφορά «τον αυτόνομο και πρωταγωνιστικό ρόλο του Κινήματος Αλλαγής», υπογραμμίζεται πως έχει επιλέξει να βαδίσει στον δικό του διακριτό και αυτόνομο δρόμο, ώστε με τις πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, να αναδειχθεί σε  πρωταγωνιστή της πολιτική ζωή της χώρας.

«Ζητάμε να καταδικαστούν οι συντηρητικές πολιτικές, τόσο αυτή που εφαρμόζει ο Σύριζα, όσο και αυτή που επαγγέλλεται η Νέα Δημοκρατία».

Παράλληλα, αναφέρεται πως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. «καταφεύγουν στην πόλωση και τον διχασμό και βάζουν σε κίνδυνο την Εθνική προσπάθεια, με μοναδικό στόχο τα κομματικά οφέλη και την νομή της εξουσίας.

«Το Κίνημα Αλλαγής δίνει προοπτική, ελπίδα, ασφάλεια στους πολίτες και ιδιαίτερα αυτούς που δοκιμάζονται σήμερα», επισημαίνεται.

Μετά την ολοκλήρωση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής συγκροτούνται οι εξής θεματικοί κύκλοι πολιτικής που θα λειτουργούν με την ευθύνη μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.

1. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ( Υπεύθυνος: Γιώργος Παπανδρέου)

1.1  Τομέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

1.2  Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής

 • Τομέας  Άμυνας
 • Τομέας  Απόδημου Ελληνισμού

2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΘΕΣΜΩΝ & ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ (Υπεύθυνος: Γιώργος Καμίνης)

2.1  Τομέας Υγείας

 • Τομέας Αντιμετώπισης Κοινωνικών Ανισοτήτων (ΠΡΟΝΟΙΑ)
 • Τομέας Εργασίας
 • Τομέας Κοινωνικής Ασφάλισης
 • Τομέας Δημόσιας Διοίκησης
 • Τομέας Αυτοδιοίκησης
 • Τομέας Δικαιοσύνης
 • Τομέας Προστασίας Πολίτη
 • Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής/ Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
 • Τομέας Θεσμών – (Σύνταγμα – Διαφάνεια- Πολιτικό Σύστημα)

3. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  (Υπεύθυνος: Νίκος Ανδρουλάκης)

3.1   Τομέας Περιβάλλοντος – Κλιματικών Αλλαγών / Βιοποικιλότητας

3.2   Τομέας  Ενέργειας

3.3   Τομέας  Πρωτογενούς Παραγωγής

3.4   Τομέας  Τουρισμού

3.5   Τομέας Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας

3.6   Τομέας  Δημόσιων Υποδομών & Μεταφορών

3.7   Τομέας  Νησιωτικής Πολιτικής – Ναυτιλίας

4. ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (Υπεύθυνος: Θανάσης Θεοχαρόπουλος)

4.1  Τομέας Παιδείας

4.2   Τομέας Πολιτισμού.

4.3  Τομέας Αθλητισμού.

4.4  Τομέας Έρευνας, τεχνολογίας και Ψηφιακής Οικονομίας

4.5 Τομέας Νεοφυών Επιχειρήσεων,   Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here