Κινεζική μελέτη: 7 μέρες συνήθως η επώαση

Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Κινέζων επιστημόνων, η μέση διάρκεια επώασης του κορωνοϊού στο ανθρώπινο σώμα μέχρι να εκδηλωθούν τα συμπτώματα της νόσου Covid-19 είναι 7,7 ημέρες και όχι τέσσερις έως πέντε ημέρες όπως θεωρείτο έως τώρα,

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Βιοστατιστικής Σιάο-Χούα Τσου του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances», ανέλυσαν 1.084 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 στην περιοχή της κινεζικής πόλης Γουχάν, του επίκεντρου της πανδημίας. Διαπιστώθηκε ότι ένας στους δέκα ασθενείς (ποσοστό 10%) είχε ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια επώασης που έφθανε τις 14,3 ημέρες.

Η νέα εκτίμηση, την οποία οι Κινέζοι ερευνητές θεωρούν πιο ακριβή από την προηγούμενη (επειδή κυρίως η προηγουμενη είχε βασιστεί σε μικρά δείγματα ασθενών από την αρχική περίοδο της επιδημίας), αναμένεται να συμβάλει στις προσπάθειες περιορισμού μετάδοσης του ιού. Η περίοδος επώασης -ανάμεσα στην αρχική λοίμωξη και στα πρώτα συμπτώματα- διαφέρει αρκετά από άνθρωπο σε άνθρωπο και θεωρείται κρίσιμη παράμετρος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here