Κινδυνεύουν με τιμωρία Ατρόμητος, Σπανός και ΑΕΚ, Μελισσανίδης

Mε βαριά καμπάνα κινδυνεύει ο Ατρόμητος και ο ιδιοκτήτης του, Γιώργος Σπανός. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας του Περιστερίου είχε εισβάλλει στα καμαράκια των διαιτητών στον αγώνα του Ατρομήτου απέναντι στην Ξάνθνη στις 16/1, καθώς είχε παράπονα από τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Μάλιστα, εξαπέλυσε και φραστική επίθεση κατά του βοηθού Ευθυμιάδη λέγοντας πως «μας κάνεις κηδεία όποτε μας παίζεις. Από δω και πέρα να δούμε πότε θα ξαναπαίξεις».

Γι’ αυτές του τις ενέργειες λοιπόν, ο Σπανός και η ΠΑΕ Ατρόμητος κλήθηκαν σε συμπληρωματική απολογία από το πειθαρχικό όργανο της Super League (Παρασκευή 11/3 στις 15:00). Μάλιστα σύμφωνα με το άρθρο 28 η ΠΑΕ κινδυνεύει με αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών και ακόμη και υποβιβασμό! Από την άλλη ο Σπανός αντιμετωπίζει ποινή χρηματικού προστίμου ύψους 20.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από 1-3 έτη.

Παράλληλα, το ίδιο άρθρο βάζει σε κίνδυνο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την ΑΕΚ, αφού σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης στο ημίχρονο του ντέρμπι του ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό είχε εξαπολύσει απειλές κατά του παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Κύρκου. Καθώς, το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League απέστειλε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ερώτημα για το ποιος φέρει την υπαιτιότητα ώστε να ασκήσει δίωξη. Ωστόσο, να υπενθυμίσουμε πως η εν λόγω επιτροπή της ΕΠΟ είναι αρμόδια μόνο για τα άρθρα 17-23 και 25-26 και όχι για το 28.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Παρασκευή 11/03/2016 και ώρα 15:00) την παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 25η αγωνιστική.

Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 06/03/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 06/3/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2032/16/463536 από 07/03/2016 Έκθεση της Αστυνομίας σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός – ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 1, 2 περ. δ΄και ε΄, 7 περ. γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η παρακάτω συμπληρωματική κλήση αφορά την 18η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ, Γ.Σπανό (Πρόεδρο): Για τη συμπεριφορά του κ.Γ.Σπανού στον αγώνα ΠΑΕ Skoda Ξάνθη-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3, 28 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here