ΚΙΝΑΛ: Πληρώνει τις σχέσεις του με τη Ν.Δ

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ

 

Και ξαφνικά εν μέσω πανδημίας και με τους θανάτους να υπερβαίνουν καθημερινά τους 100 στο ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) άνοιξε συζήτηση για την εκλογή νέας ηγεσίας ένα χρόνο νωρίτερα από την προγραμματισμένη διαδικασία. Ηδη εκτός απο την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά που ούτως η άλλως θα διεκδικήσει την επανεκλογή της , έσπευσαν να κάνουν γνωστή την υποψηφιότητα τους ο Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και ο Νίκος Παπανδρέου. Καμμία δήλωση δεν έχει κάνει ακόμα ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά είναι βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος και πάλι ενώ ο Παύλος Γερουλάνος στο i-eidiseis.grάφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, είπε όμως ότι τώρα προέχει η πανδημία (αυτός τουλάχιστον είπε το αυτονόητο). Μικρό κόμμα πολλοί αρχηγοί!

Όλη αυτή η άκαιρη και πρόωρη συζήτηση, άνοιξε μετά από μία πρόσφατη δημοσκόπηση για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, που έφερνε στην πρώτη θέση -στο σύνολο των ψηφοφόρων που ρωτήθηκαν- τον Ανδρέα Λοβέρδο και δεύτερη τη Φώφη Γεννηματά ενω μεταξυ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ στην πρώτη θέση ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης στην δεύτερη ο Λοβέρδος και στη τρίτη θέση η Φώφη.

Μετά την δημοσκόπηση στον τύπο βγήκαν πληροφορίες ότι στην Χαριλάου Τρικούπη αποδίδουν το σκηνικό αυτό σε τρικλοποδιά που επιχειρεί να βάλει το Μαξιμου στη Φώφη προκειμένου να χάσει την ηγεσία και να καταστεί το ΚΙΝΑΛ δορυφόρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ!. Δηλαδή θεωρούν στη Χαριλάου Τρικούπη οτι αν εκλεγεί, επί παραδείγματι ο Ανδρέας Λοβέρδος, θα λειτουργήσει ως δορυφόρος και δεκανίκι του Κυριάκου; Γιατί τότε δεν το λένε ευθέως;

Αν υποθέσουμε ότι πράγματι το Μαξίμου θέλει και επιδιώκει με πλάγια μέσα, να ελέγξει την μελλοντική ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και να το κάνει δορυφόρο του, τότε το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιός ευθύνεται γι΄αυτό. Σίγουρα οχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτός θέλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη, απ’ ‘οπου κι αν προέρχεται και αυτό επιδιώκει.

Το ίδιο το ΚΙΝΑΛ ευθύνεται για τους εξής λόγους:

1. Από το 2015 και μετά με τις επιλογές του και με την αντιπολιτευτική του τακτική και απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ , στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει δώσει το δικαίωμα στον σημερινό πρωθυπουργό, να θεωρεί ότι είναι του χεριού του. Οταν σε κυρίαρχα και κρίσιμα ζητήματα όλα αυτά τα χρόνια (π.χ απο την καταψήφιση της απλής αναλογικης, την καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπων μέχρι την πρόσφατη υπερψήφιση του ν/σ για τις διαδηλώσεις ) τάσσεται στην Βουλή υπέρ των θέσεων της Ν.Δ απλώς και μόνο επειδή θέλει να κάνει αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ…το αποτέλεσμα ειναι αυτο που βλέπουμε: Στις εκλογές το 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ ηττημένο να παίρνει μόνο 8% και τώρα να μην μπορεί να ξεκολλήσει από το 6% δημοσκοπικά. Ο κόσμος συνεχίζει να το θεωρεί μέρος του προβλήματος..

2. Θεωρούν ηγεσία και στελέχη ότι χτυπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ θα ξανακερδίσουν τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που έφυγαν και πήγαν στο κόμμα της αριστεράς. Μόνο που τα χρόνια έχουν περάσει και οι ψηφοφόροι αυτοί δεν πήραν ακόμα και δεν θα πάρουν το δρόμο του γυρισμού. Αυτη την πραγματικότητα δεν την συνειδητοποίησαν  ακομα στο ΚΙΝΑΛ, γιατί αν την … συνειδητοποιούσαν  θα προσπαθούσαν, να αποκτήσουν τον δικό τους νέο ζωτικό χώρο και να μην είναι δορυφόρος του ενός η του άλλου μεγάλου κόμματος. Ιδέες, θέσεις, προτάσεις έχουν… Και κυρίως έχουν πολιτική καταγωγή ας ανατρέξουν σε αυτή…

  1. Το ΚΙΝΑΛ έχει χάσει την ταυτότητα του και τις καθαρές του θέσεις. Είναι εσωτερικά πολυδιασπασμένο…. Αλλοι κοιτούν στη Ν.Δ και δεν το κρύβουν, άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι θέλουν την αυτόνομη πορεία και άλλοι απλώς συμπληρώνουν κοινοβουλευτικά ένσημα για να έχουν ρόλο…
  2. Πίστεψαν ότι θα έχουν εσαεί την στήριξη των μεγάλων ΜΜΕ επειδή αντιπολιτεύονται σκληρά τον ΣΥΡΙΖΑ.. Μόνο που αυτά τα ΜΜΕ δεν στηρίζουν χωρίς αντάλλαγμα και το αντάλλαγμα, που ζητάνε απο το ΚΙΝΑΛ είναι άνευ όρων η στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί με αυτόν στην κυβέρνηση νιώθουν ασφαλή, ότι ελέγχουν τις εξελίξεις και τις δουλειές τους.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here