Κίνα: Τεράστια έκρηξη με 50 νεκρούς και 400 τραυματίες

Τουλάχιστον 50 νεκροί και 400 τραυματίες ήταν τα θύματα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε μια αποθήκη γεμάτη με εκρηκτικές ύλες στην πόλη Τιανζίν της βόρειας Κίνας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα φορτίο με εκρηκτικά πήρε φωτιά μέσα στην αποθήκη όπου φυλάσσονταν με αποτέλεσμα να σημειωθούν δύο ισχυρές εκρήξεις που κάνουν την πόλη να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Στο σημείο της τεράστιας φωτιάς που προκλήθηκε από τις ισχυρές εκρήξεις είχαν σπεύσει τουλάχιστον 100 πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ειδήσεων.

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, αγνοούνται 36 πυροσβέστες, με τους οποίους έχει χαθεί η επαφή, ενώ σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, έχουν καταγραφεί ήδη εννέα απώλειες. Στο σημείο της τεράστιας φωτιάς που προκλήθηκε από τις ισχυρές εκρήξεις είχαν σπεύσει τουλάχιστον 100 πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ειδήσεων.

Οι εκρήξεις που έγιναν σε αποθήκες εκρηκτικών γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδας, προκαλώντας ένα ωστικό κύμα που έγινε αισθητό σε απόσταση χιλιομέτρων, με την πρώτη να έχει ισχύ 3 τόνων του εκρηκτικού ΤΝΤ ενώ η δεύτερη, 21 τόνων ΤΝΤ.

Η Τιαντζίν είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, μαζί με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της, και στεγάζει περίπου 15εκατομμύρια άτομα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τσινπίνγκ απαίτησε από τις αρχές να σβήσουν τη φωτιά και να «καταβάλλουν τη μέγιστη προσπάθεια δυνατή για να σώσουν και περιθάλψουν τους τραυματίες και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων και της ιδιοκτησίας των», είπε η CCTV.

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε ότι ανεφλέγη ένα φορτίο εκρηκτικών περί τις 23:30 (τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας) και ότι ένας άγνωστος αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκε, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας South China Morning Post.

Βίντεο που κατέγραψαν την έκρηξη απεικονίζουν φλόγες να φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε επικαλούμενο κατοίκους κοντινών συνοικιών ότι η έκρηξη έσπασε τζάμια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here