Κινα: «Κανένας ξένος δεν θα πει σε 1,4 δισ. ανθρώπους τι πρέπει να κάνουν»

«Κανένας δεν μπορεί να υπαγορεύσει στον κινεζικό λαό την πολιτική που θα ακολουθήσει», δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, κατά τον εορτασμό στο Πεκίνο των 40 ετών οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

Στην ομιλία του η οποία ήταν αφιερωμένη στις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμισεις που έκανε η χώρα του μετά το «ανοιγμα του 1978» ξεκαθάρισε ότι ούτε οι Αμερικανοι ούτε κανένας άλλος δεν θα πει στο λαό του «τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει»

Ο Κινέζος πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης ότι η Κίνα θα συνεχίσει στον δρόμο του ανοίγματος και της ανάπτυξης, αλλά με τον δικό της ρυθμό.

«Θα αλλάξουμε απολύτως ό,τι μπορεί να μεταρρυθμιστεί και επίσης απολυτως όμως δεν θα αλλάξουμε αυτό που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλαξει».

Είπε ότι τα ανοιγματα και οι μεταρρυθμίσεις παραμείνουν βασικά στοιχεία της κυβερνητικη πολιτικης, αλλά «θα πρέπει να συνοδεύονται από την διατήρηση της σταθερότητας της χώρας και να επιτρέπουν στην Κίνα να προοδεύει σε ποιότητα, να καινοτομεί και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις όπως ο αγώνας κατά της ρύπανσης».

«Σε μια χώρα όπως η Κίνα με 5.000 χρόνια ιστορίας και περισσότερους από 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους, κανένα εγχειρίδιο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ο χρυσός κανόνας, αλλά ούτε και υπάρχει και ηγεμόνας που να μπορεί να ποδηγετεί αυτο τον λαό» κατέληξε.

Το Πεκίνο δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ για «διαρθρωτικές αλλαγές» στην οικονομία της καθώς οι δυο χώρες έχουν εμπλακεί σε οικονομικο και εμπορικό στην ουσία πολεμο τους τελευταίους μήνες παροτι καταβάλλονται προσπάθειες για «αναίμακτη» συμφωνια

Ο Σι υπογράμμισε ότι η οικονομική επιτυχία των τελευταίων 40 ετών αποδεικνύει ότι ήταν σωστή η επιλογή της χώρας για έναν «σοσιαλισμο με κινεζικά χαρακτηριστικά υπό την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here