Κίνα: «Δεν θα αποφασίσουν οι ΗΠΑ την ανάπτυξη της χώρας μας»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δαιμονοποιούν την Κίνα και επιτίθενται στο οικονομικό της μοντέλο για να αποσπάσουν την προσοχή από τις δικές του πρακτικές και να προσδιορίσουν παράλληλα την πορεία της δικής μας οικονομίας και ανάπτυξης», είπε ο Κινέζος πρεσβευτής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου σε συνέντευξή του προς το πρακτορείο Ρόιτερς.
«Η Κινα δεν υπάρχει περίπτωση να υποκύψει ποτέ στις απόπειρες των ΗΠΑ να δέσουν τα χέρια μας με μια νέα δέσμη εμπορικών κανόνων της αρεσκείας τους», συμπλήρωσε ο κ.Ζανγκ Σιανγκτσέν

«Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αποσπάσουν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας για να μην τις πιέζουν για τη δική τους πολιτική»

«Ασφαλώς, και ίσως μακροπρόθεσμα, οι ΗΠΑ μπορεί να έχουν την ψευδαίσθηση ότι μια τέτοια τακτική ίσως εξαναγκάσει την Κίνα να υποταχθεί και ότι θα μπορούσαν να φτιάξουν μια δέσμη ‘διεθνών κανόνων’ ειδικά για την Κίνα, με στόχο να δέσουν τα χέρια μας και να καταφέρουν ναπεριορίσουν την ανάπτυξή μας».
Οι αμερικανοσινικές σχέσεις δεν δοκιμάζονται μόνο στις»εισαγωγές-εξαγωγές» και τους δασμούς. Μεγάλο «εμπόδιο» για τους Αμερικανούς συνιστά  και η Σινική Θάλασσα που την θέλουν «διεθνή» ή πάντως να περιορισουν σημαντικά το»μερτικό» των Κινέζων σε αυτήν, γεγονός που εντείνει τόσο  τις τοπικές τριβές με γειτονικά της Κίνας  κράτη  όσο και ευθέως με τις ΗΠΑ.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here