Κίνα: Μαζικά τεστ κορονοϊού σε κούριερ στο Πεκίνο

Αξιωματούχοι στο Πεκίνο διεξάγουν τεστ νουκλεϊκού οξέος στο προσωπικό που παραδίδει τρόφιμα και πακέτα καθώς εντείνει τις προσπάθειες να περιορίσει το νέο ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού στην κινεζική πρωτεύουσα, μετέδωσε το Beijing News.

Οι αρχές επεκτείνουν τα τεστ σε όλη την πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων μετά την εμφάνιση την προηγούμενη εβδομάδα μίας νέας εστίας της covid-19 που συνδέεται με αγορά τροφίμων.

Αρχικά τα τεστ διενεργούνταν σε κατοικημένες περιοχές γύρω από την αγορά Σινφάντι και στους ανθρώπους που εργάζονται ή ψωνίζουν από εκεί. Πλέον οι αρχές την εκστρατεία ελέγχου σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε εταιρείες κούριερ, οι οποίοι διασχίζουν καθημερινά την πόλη μεταφέροντας πακέτα και τρόφιμα.

Οι εργαζόμενοι της SF Express, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κούριερ στην Κίνα, μετέβησαν κατά δεκάδες στα σημεία ελέγχου στο Πεκίνο.

Η εταιρεία παράδοσης τροφίμων Meituan Dianping επιβεβαίωσε χθες ότι όλοι οι εργαζόμενοί της θα ελεγχθούν για κορονοϊό, ενώ όσοι έκαναν παραδόσεις σε περιοχές υψηλού κινδύνου θα τεθούν προσωρινά σε διαθεσιμότητα, θα υποβληθούν σε νουκλεϊκά τεστ και θα παραμείνουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες.

Οι πελάτες θα μπορούν να βλέπουν διαδικτυακά λεπτομέρειες για την απολύμανση των πακέτων τους αλλά και τη θερμοκρασία των κούριερ, επεσήμανε η Meituan.

Οι αξιωματούχοι έχουν τονίσει τον κίνδυνο εξάπλωσης της covid-19 μέσω των πακέτων που παραδίδονται στο Πεκίνο, το οποίο χθες Παρασκευή κατέγραψε 22 νέα κρούσματα της covid-19. Πλέον στην κινεζική πρωτεύουσα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 200 κρούσματα στην κοινότητα από τις 11 Ιουνίου.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here