Κίνα: 64 νεκροί, 55 βαριά τραυματίες από την έκρηξη στο εργοστάσιο χημικών

Η έκρηξη προχτές  σε χημικό εργοστάσιο όπου κατασκευάζονταν ζιζανιοκτόνα στην πόλη Γιαντσένγκ, της ανατολικής επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στοίχισε τη ζωή σε 64 ανθρώπους, ενώ 44 είναι σε κρίσιμη κατάσταση και 27 αγνοούνται.

Πρώτες βοήθειες χρειάσθηκε να παρασχεθούν σε 600 εργαζομένους αλλά και περιοίκους, λόγω όχι μόνον της τοξικότητας των αερίων, αλλά και επειδή η έκρηξη κατέστρεψε και οικίες στην περίμετρο του εργοστασίου.

Αυτός είναι ο πιο πρόσφατος αλλά δυστυχώς  όχι τελικός απολογισμός.

Η πόλη  Γιαντσένγκ βρίσκεται 260 χιλιόμετρα βόρεια της Σανγκάης.

Οι νεκροί και οι αγνοούμενοι ταυτοποιούνται έπειτα από επικοινωνία με μέλη των οικογενειών τους, με επισκέψεις στις κατοικίες τους, και στις περισσότερες περιπτώσεις με τεστ DNA.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά ήταν ισχυρότατη και προκάλεσε πυκνά σύννεφα καπνού. Έχουν γίνει πάντως συλλήψεις, για τις οποίες προς το παρόν δεν δινονται λεπτομέρειες.

Η εταιρία Tianjiayi Chemical, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, ιδρύθηκε το 2007 και απασχολούσε 195 εργαζόμενους. Παράγει χημικά προϊόντα όπως ανισόλη, μια ιδιαίτερα εύφλεκτη ουσία.

Η εταιρία επικρίθηκε κατά το παρελθόν επανειλημμένα για την μη τήρηση των κανονισμών για το περιβάλλον, σύμφωνα με την αρμόδια τοπική αρχή για θέματα περιβάλλοντος. Το 2015 και το 2017 επιβλήθηκε στην εταιρία πρόστιμο για παραβίαση της νομοθεσίας για τα στερεά απόβλητα και τα λύματα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here