ΚΙΝ.ΑΛ: Ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής είναι απόλυτος

«Κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί βία και να αφαιρεί ζωές» τονίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του, εκφράζοντας τη θλίψη του για τον χαμό του Ζακ Κωστόπουλου.

«Την Παρασκευή, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας συνέβη ένα έγκλημα απερίγραπτης βίας» αναφέρει συγκεκριμένα ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας ότι «έχασε τη ζωή του ένας ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής, αγωνιστής κατά του HIV, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένας άνθρωπος που έχει πέσει ξανά και ξανά θύμα ξυλοδαρμού και ομοφοβικής βίας».

«H ελληνική πολιτεία δεν επιβάλει την θανατική ποινή. Ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής είναι απόλυτος» συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος. «Για κάθε παραβατική πράξη, για κάθε έκνομη ενέργεια οφείλουμε ως κοινωνία να λειτουργούμε με την νόμιμη απόδοση ποινής και όχι με την αυτοδικία και τον νόμο του Λυντς» επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής, καταδικάζοντας «τη χρήση βίας που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κανονικοποίησή της σε βαθμό που η κοινωνία να αδιαφορεί».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here