ΚΙΝ.ΑΛ: Η Δικαιοσύνη δείχνει ανθρωπισμό με έργα-Όχι με… καφέ και συμπάθεια

Πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μνε την οποία καλούνται οι πληγέντες από την πυρκαγιά στο Μάτι,να ενημερωθούν για την πορεία της έρευνας, ο τομέας Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με μια πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Α.Π. καλούνται όσοι από τους πληγέντες στο Μάτι αμφισβητούν τη βούληση της Δικαιοσύνης για την άμεση περαίωση της διερεύνησης της υπόθεσης, να προσέλθουν στο γραφείο της προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της έρευνας!».

«Αφού, προηγουμένως, κλονίστηκε συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης και οι βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου, η Εισαγγελία καλεί τους πολίτες να διαπιστώσουν «ιδίοις όμμασι» την ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη λειτουργία της!», τονίζει το ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας πως «μάλιστα, λειτουργώντας ως εταιρεία που προωθεί τα προϊόντα της, καλεί τους ενδιαφερόμενους «να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στα τηλέφωνα 210 6419175 και 210 6419331, προκειμένου να κλείσουν συνάντηση μαζί μας, για ενημέρωσή τους»».

«Ας σταματήσει -επιτέλους- ο ευτελισμός των Θεσμών. Η Δικαιοσύνη δείχνει τον ανθρωπισμό της με τα έργα και τις αποφάσεις της. Όχι με… καφέ και συμπάθεια!», καταλήγει ο τομέας Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής.

 

H ανακοίνωση της Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο σάιτ του Αρείου Πάγου τονίζεται: «Μετά από όσα γράφτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, περί δήθεν παρέμβασής μας, για την καθυστέρηση της περάτωσης της προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης για την υπόθεση των πυρκαγιών της 23-7-2018 στην Ανατολική Αττική, την οποία μάλιστα εμείς διατάξαμε, ήδη από 24-7-2018,

Καλούμε, όσους εκ των πληγέντων από τις πυρκαγιές, συγγενείς θυμάτων κλπ, διατηρούν αμφιβολίες για την ακλόνητη θέληση και απόλυτη στάση μας σχετικά με την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν, να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στα τηλέφωνα 210 6419175 και 210 6419331, προκειμένου να κλείσουν συνάντηση μαζί μας, για ενημέρωσή τους».

Η πρόσκληση της κ. Δημητρίου έρχεται λίγες μέρες μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή παραγγελία της προς τον εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίο, να συμπεριληφθεί στη δικογραφία και το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης για πειθαρχικές ευθύνες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here