Κιμ: Αναβάλλει την εκτόξευση πυραύλων στο Γκουάμ-Καλεί ΗΠΑ σε εκτόνωση

Για το σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων κοντά στο νησί Γκουάμ, έδαφος των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, ενημερώθηκε ο ηγέτης της Βόρειας Κοεράς Κιμ Γιονκ Ουν, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι η εφαρμογή του δεν θα είναι άμεση.

Ο Κιμ εξέτασε το σχέδιο επί μακρόν και το συζήτησε με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης στο κέντρο διοίκησης της Στρατηγικής Δύναμης, που είναι υπεύθυνη για τους πυραύλους.

Στη συνέχεια, όπως μετέδωσε το βορειοκερατικό πρακτορείο ειδήσεων, κάλεσε τις ΗΠΑ να κάνουν μια πρώτη χειρονομία για να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των δύο χωρών.

«Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές έχουν βρεθεί με τη θηλιά στον λαιμό λόγω της απερίσκεπτης φασαρίας τους περί στρατιωτικής αντιπαράθεσης» φέρεται να είπε ο Κιμ κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης. Δεν αναφέρθηκε σε καμία συγκεκριμένη ημερομηνία εφαρμογής του σχεδίου του για το Γκουάμ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εξελίξεις εξαρτώνται από την Ουάσινγκτον αφού, σύμφωνα πάντα με το KCNA, δήλωσε ότι «θα παρατηρήσει για λίγο ακόμη την ηλίθια και ανόητη συμπεριφορά των Γιάνκηδων».

Ο Κιμ φάνηκε μάλιστα να κάνει και κάποιο άνοιγμα προς τις ΗΠΑ. «Προκειμένου να πέσουν οι εντάσεις και να αποτραπεί μια επικίνδυνη στρατιωτική σύρραξη στην κορεατική χερσόνησο είναι απαραίτητο οι ΗΠΑ να κάνουν πρώτες την κατάλληλη επιλογή», είπε, χωρίς να διευκρινίσει τι είδους επιλογή εννοούσε.

Συνέχισε, όμως, λέγοντας ότι θα πρέπει να δείξουν ότι είναι πρόθυμες να ρίξουν τους τόνους με πράξεις, διότι «προκάλεσαν εισάγοντας πολύ σημαντικά στρατηγικά πυρηνικά όπλα» στην περιοχή της κορεατικής χερσονήσου. Κάλεσε τέλος την Ουάσινγκτον «να σταματήσει αμέσως τις αλαζονικές προκλήσεις της» εναντίον της Πιονγκγιάνγκ.

Πηγή: ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here