Κικίλιας: Θα εισηγηθώ καθολικό lockdown στην Αττική

Το πρωί της Τρίτης (09/02) ουπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

Ο υπουργός Υγείας ανέλυσε, μιλώντας στο Open, τα νούμερα νοσηλευομένων σε απλές κλίνες, αλλά και κλίνες ΜΕΘ, σημειώνοντας πως το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

Υπό αυτό το πρίσμα, τόνισε, και εάν τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν σήμερα είναι ανησυχητικά, τότε «η δική μου εισήγηση θα είναι ένα σύντομο, ολικό lockdown όμοιο με αυτό του Μαρτίου»

Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί προκειμένου να μπει ένα φρένο στην εξάπλωση των μολύνσεων δεν έχουν αποδώσει με τους ειδικούς να εξετάζουν όλα τα σενάρια. Η ταχύτητα εξάπλωσης του κορονοϊούοδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε περαιτέρω πίεση στο ΕΣΥ με το φόβο για να γεμίσουν και πάλι οι κλίνες αναφοράς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής να είναι υπαρκτός.

Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών , ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Τι θα ισχύσει για τα σχολεία

Αναφερόμενος στα σχολεία ο κ. Κικίλιας άφησε να εννοηθεί ότι η αύξηση κρουσμάτων κατά 11% στις ηλικίες 0-9 οδηγεί αυτόματα σε κλείσιμο και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, αλλά και την δευτεροβάθμια (Γυμνάσια και Λύκεια), με την τηλεκπαίδευση να επιστρέφει σε όλες τις βαθμίδες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here