Κικίλιας σε Μαξίμου: «Αν δεν σας κάνω, μπορώ να φύγω»-Μπάχαλο η κυβέρνηση-Πετούν ο ένας την ευθύνη στον άλλον

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρέθηκαν οι ένοικοι του Μαξίμου, λίγες ώρες πριν το πρωθυπουργικό τηλεοπτικό μήνυμα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Αυγής, η σπουδή του υπουργού Υγείας να ανακοινώσει ότι θα εισηγηθεί -«καπελώνοντας» την επιτροπή των ειδικών- «ένα σύντομο, καθολικό lockdown στην Αττική» προκάλεσε την έντονη πρωθυπουργική δυσαρέσκεια.

Το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε ανέλαβε να μεταφέρει στον Βασίλη Κικίλια ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, λαμβάνοντας ωστόσο την απάντηση – δυσφορία «αν δεν σας κάνω, μπορώ να φύγω»! Γαλάζιοι παράγοντες ερμηνεύουν την «επιθετικότητα» του κ. Κικίλια στο ποσοστά προσωπικής δημοφιλίας που απολαμβάνει -σε σχέση με άλλους υπουργούς- αλλά και στο γεγονός ότι «μια αποπομπή του υπουργού Υγείας σε αυτή τη συγκυρία θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση».

«Μου είπαν ‘να πας»

Επιπλέον, έκθετο αφήνει το επιτελικό κράτος η ομολογία του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κάλεσε για εμβολιασμό τον ίδιο και άλλα κυβερνητικά στελέχη, στον αντίποδα της προτεραιοποίησης που η ίδια έχει θέσει! «Εγώ προσωπικά, και οι άλλοι υπουργοί εξ όσων γνωρίζω, δεν είχαμε ζητήσει να εμβολιαστούμε. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μάς ενημέρωσε ξαφνικά στο γραφείο μου, ‘αύριο στις 9.00 το πρωί να πάτε να κάνετε τη δόση του εμβολίου σας, γιατί αποφασίσαμε να κάνουν τα μέλη της κυβέρνησης’, και πήγα. Ούτε ζήτησα ούτε δεν ζήτησα. Μου είπαν ‘να πας’ και πήγα» επεσήμανε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Κώστα Ζαχαριάδη, που απευθυνόμενος στον Αδ. Γεωργιάδη υπενθύμισε ότι «στα τέλη του Δεκέμβρη εμβολιάστηκε, παίρνοντας τη σειρά από τους 90άρηδες» και ρώτησε: «Τι δουλειά έχετε εσείς, κύριε υπουργέ, ένας νεότατος άνθρωπος 45 ετών, που κάνετε Μαραθώνιο, που παίζετε τένις, να πάτε τέλη Δεκεμβρίου και να εμβολιαστείτε, παίρνοντας τη σειρά ενός 90χρονου; Δεν υπάρχει ντροπή γι’ αυτό το θέμα;».

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης φέρεται έντονα εκνευρισμένος για την κατάργηση του click away στην Αττική, ενώ και η υπουργός Παιδείας, υπό το βάρος της πίεσης των σχολαρχών, δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για την επιστροφή των εκπαιδευτικών βαθμίδων στην τηλεκπαίδευση.

Ο Μητσοτάκης

Οποιοδήποτε μήνυμα δεν είναι συνεπές ή είναι αυτοαναιρούμενο δημιουργεί πρόβλημα είπε στη χθσινή συνέντευξή του ο πρωθυπουργός . Ο κάθε υπουργός έχει μια ευαισθησία για τα θέματα της αρμοδιότητάς του. Θέλω να είμαι σαφής: αν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν, που υπήρξαν, θα διορθωθουν,Διορθώνονται».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την απάντηση που έδωσε για την «κακοφωνία» των υπουργών της κυβέρνησης,  στην πραγματικότητα επιβεβαίωσε με τον ποιο σαφή τρόπο τις διαφωνίες που υπήρχαν ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για το θέμα του  lockdown .

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here