Κικίλιας: Ο πατριωτισμός των Ελλήνων δεν εξαγοράζεται με 64 ευρώ!

«O πατριωτισμός των Ελλήνων δεν εξαγοράζεται» δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πως με την αύξηση του κατώτατου μισθού προσπαθεί να εξαγοράσει τις συνειδήσεις των Ελλήνων.

Μιλώντας στον «Alpha», υπενθύμισε πως με τον νόμο 4172 της κυβέρνησης Σαμαρά ο κατώτατος μισθός έπρεπε να έχει αυξηθεί από 1/1/2017. «Δύο χρόνια πήγαν χαμένα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με το Μακεδονικό τεράστιο πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε με 64 ευρώ μικτά να εξαγοράσει τις συνειδήσεις των Ελλήνων. Η εθνική ήττα δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ούτε για 64, ούτε για 664, ούτε για 6.064» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στις κρίσεις στις Ενοπλές Δυνάμεις τόνισε πως «οι πολύ άξιοι αξιωματικοί που αποστρατεύθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό, στον Στρατό Ξηράς ή στην Πολεμική Αεροπορία ήταν κατά γενική ομολογία αξιόμαχοι, πολύ έμπειροι, σε μια πολύ κρίσιμη εποχή, όταν ξέρουμε ότι τον Φεβρουάριο κορυφώνονται οι κρίσεις στα ελληνοτουρκικά και στην απέναντι πλευρά ο αναθεωρητισμός και η προκλητική ρητορική περί «γαλάζιας πατρίδας», είναι ανοιχτά και επικίνδυνα».

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση για κομματικές κρίσεις, καθώς, όπως δήλωσε, «όλοι όσοι αποστρατεύθηκαν έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Κανένας δεν κρατούσε ψηλά το ταμπελάκι που έγραφε ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων μιλούσε για ομοψυχία και ομόνοια. Αποφάσισε, όμως, να αποκεφαλίσει άξιους αξιωματικούς και να ακρωτηριάσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο κ. Ρήγας έκανε τις κρίσεις καθ’ υπόδειξη του Μεγάρου Μαξίμου. Οι κρίσεις ως τώρα είναι σκληρά κομματικές, και ως τέτοιες θα προχωρήσουν και σε βάθος στην ιεραρχία» επισήμανε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, εκφράζοντας τη λύπη του για το ότι αυτά έγιναν στην πιο κρίσιμη στιγμή για τα ελληνοτουρκικά, την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας. Όπως σημείωσε, θα καταθέσει εντός της ημέρας επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, στην οποία θα πρέπει να απαντήσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

«Όσο ανεβαίνουμε στην επετηρίδα, κάποιοι θα πρέπει να αποστρατευτούν, πάντα γίνεται αυτό. Είναι τυχαίο, όμως, ότι όλοι όσοι αποστρατεύτηκαν είναι αυτοί που δεν ενέδωσαν στο να κυκλοφορούν μέσα στο Πεντάγωνο πανηγυρίζοντας για την κυβέρνηση;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here