Κικίλιας: Μέσα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ υπηρεσίες υγείας από ιδιώτες!

Την πόρτα των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας σε ιδιωτικά συμφέροντα του χώρου της Υγείας, ανοίγει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας που όπως είπε εντός των νοσοκομείων της χώρας θα παρέχονται οι ιδιωτικές υπηρεσίες που θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.

«Άλλο το δημόσιο δωρεάν και άλλο το κρατικό» εισήγαγε το νέο επικοινωνιακό εύρημα για την αιτιολόγηση του σταδιακού ξεπουλήματος τομέων της Δημόσιας Υγείας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στον ΑΝΤ1 και συνέχισε με το παράδειγμα της «σοσιαλιστικής» όπως είπε Σουηδίας.

«Το νοσοκομείο αγοράζει ιδιωτικές υπηρεσίες κατά χρήση και περίπτωση και πληρώνει το σουηδικό κράτος, τις οποίες απολαμβάνουν οι πολίτες στο Νοσοκομείο και δεν θα πληρώνουν οτιδήποτε» εξήγησε.

Ωστόσο το σημαντικότερο από τον πρωινό του μονόλογο στον ΑΝΤ1 ήταν ότι παραδέχθηκε ότι οι ιδιωτικές υπηρεσίες θα παρέχονται εντός των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και άρα με τις υποδομές των Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας.

«Εντός των Νοσοκομείων του ΕΣΥ (θα παρέχονται) οι καλύτερες ποιοτικές υπηρεσίες δωρεάν και πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Εγώ είμαι ο θεματοφύλακας της δωρεάν και δημόσιας υγείας».

Δεν απάντησε όμως, πως θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής για τις Εξετάσεις στα νοσοκομεία αφήνοντας αδιευκρίνιστο για το ποιο θα είναι το όφελος για τους ασφαλισμένους από την «σύμπραξη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here