Κικίλιας: Η γραβάτα του κ. Τσίπρα, θηλιά για όλους τους Ελληνες

«Η γραβάτα του κ. Τσίπρα είναι η θηλιά για όλους τους Ελληνες, γιατί είναι θηλιά για την ελληνική οικονομία τουλάχιστον μέχρι το 2021, και γιατί αυτή τη δύσκολη, πολύ κακή, ημέρα για τους Ελληνες, βάλλονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, τα φτωχότερα νοικοκυριά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες» σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Β. Κικίλιας, μιλώντας στον Real FM.

Με το τρόπο αυτό, σχολίασε τις χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού, ότι ίσως τελικά αναγκασθεί να φορέσει γραβάτα. Φράση με την οποία εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ίσως υπάρξει θετική έκβαση στο θέμα του ελληνικού χρέους, ακόμη και στο Eurogroup της Δευτέρας.

Ο κ. Κικίλιας επέμενε ότι «χωρίς αυτούς η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια το 2014». Όπως σημείωσε, είχε ήδη πάρει πιστοληπτική γραμμή, ήταν έτοιμη η χώρα να βγει από τα μνημόνια και η ελληνική οικονομία, η πραγματική οικονομία, η οικονομία της αγοράς, βάδιζε σε καλύτερα μονοπάτια. Και πρόσθεσε: «Αυτά τα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε 29 δισ. πλούτο τα οποία χάθηκαν από τη χώρα, έχουμε αντί για 12 δισ. παροχές 14,2 δισ. νέα μέτρα που πάρθηκαν και δυστυχώς τρία χαμένα χρόνια».

Στο ερώτημα γιατί η Ν.Δ. λέει όχι στα αντίμετρα που προτείνει η κυβέρνηση και ακολούθως καταθέτει τροπολογία με άλλα αντίμετρα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απάντησε: «Αυτά που καταθέτουμε είναι σήμερα, είναι τώρα, είναι πραγματικότητα, με μία αποδοχή της τροπολογίας από την κυβέρνηση και μία υπογραφή γιατί είναι επί των πλεονασμάτων που λέει για φέτος».

«Ποιος χριστιανός μπορεί να πιστέψει ότι το 2021 θα έχουμε 5,6% πλεόνασμα για να μπορεί ο κ. Τσίπρας, ή όποιος είναι τότε, να εφαρμόσει αυτά τα αντίμετρα» πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here