“Κι όμως…”: Απειλή (έμμεση πλην σαφής) κατά των λουόμενων αναπήρων

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

“Στα δέκα μέτρα (ναι στα δέκα) υπάρχει δημοτικό ελεύθερο παρκινγκ. Κι όμως…”

Το ως άνω σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πολύπειρου δημοσιογράφου (φίλτατου) Βαγγέλη Σιαφάκα (συνοδεύει την ανάρτηση φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κατάληψη θέσεων στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων στη παραλία Γλυφάδας, όπου εδώ και περίπου μια τριετία έχει εγκατασταθεί μηχανισμός SEATRAC ανεμπόδιστης πρόσβασης των αναπήρων στη θάλασσα) τα λέει όλα!

Για όσους και όσες αδυνατούν (αυτά τα όλα) να τα κατανοήσουν, ας μας επιτραπεί μια πρόσθετη αποκωδικοποίηση:

Η λειτουργία και χρήση του SEATRAC Γλυφάδας είναι μια από τις καλύτερες σε όλη την Ελλάδα (ο συγκεκριμένος μηχανισμός έχει τοποθετηθεί σε δεκάδες παραλιακά σημεία ανά την επικράτεια), είναι πολύ μεγάλος και διαρκώς αυξανόμενος ο αριθμός αναπήρων που έχει χρησιμοποιήσει/αξιοποιήσει τον μηχανισμό απολαμβάνοντας την πρόσβαση στο υγρό στοιχείο, δεδομένου δε και του “κεντρικού/κοσμοπολίτικου” της παραλίας Γλυφάδας το SEATRAC της μπορεί να χαρακτηριστεί παραδειγματικό.

Τι ακριβώς σημαίνουν τα παραπάνω, συνυπολογιζομένου ότι στα δέκα μέτρα από τις δυο αναπηρικές θέσεις στάθμευσης που το “ζώο” των φωτογραφιών έχει δια του οχήματός του καταλάβει υπάρχει ελεύθερο δημοτικό παρκινγκ;

Σημαίνουν ότι το “ζώο” αυτό ανήκει με 99%+ βεβαιότητα στη πολυάριθμη δίχως άλλο κατηγορία των “ζώων” – έχουν καταγραφεί σε όλες τις παραλίες της χώρας όπου έχουν τοποθετηθεί SEATRAC – τα οποία διόλου δεν γουστάρουν τη παρουσία αναπήρων στη “παραλία τους”. Σημαίνουν με 99%+ σιγουριά ότι η κάλυψη των δυο θέσεων στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων είναι εσκεμμένη – μήνυμα άρνησης και αποδοκιμασίας των αναπήρων, αλλά και ξεκάθαρη (παρότι έμμεση) απειλή σιγά-σιγά να αρχίσουν να αραιώνουν.

Ναι, υπάρχει και ένα 1% να πρόκειται για έναν απρόσεκτο βλάκα που δεν πρόσεξε πού πάρκαρε, κι όμως – εμπιστευόμενοι τη χρόνια εμπειρία μας περί των σχετικών συμπεριφορών και του υπόβαθρού τους – ανεπιφύλακτα το αναλαμβάνουμε.

*Οι φωτογραφίες που ανάρτησε ο κ. Σιαφάκας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάρθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Αυγούστου 2017.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here