Κι άλλα έγγραφα για το πόθεν έσχες του Γιάννου ζητά η Επιτροπή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Επιπλέον έγγραφα από κείνα που περιέχονται στις τρεις δικαστικές αποφάσεις – από τις οποίες προκύπτει ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου, είχε υποβάλλει αναληθές πόθεν έσχες – θα ζητήσει η Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά την περίοδο 2001 – 2004, οπότε διετέλεσε υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

Οι τρεις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες απεστάλησαν στην Επιτροπή – όπως είχε ζητήσει η ίδια- αξιολογήθηκαν, κατά την σημερινή συνεδρίασή της και αποφασίστηκε να ζητηθούν συγκεκριμένα αναγνωστέα έγγραφα που μνημονεύονται σε αυτές.

Σύμφωνα με τις τρεις καταδικαστικές δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Εφετείο Αθηνών (το 2015, το 2016 και το 2017), ο πρώην υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε συμπεριλάβει στη δήλωση περιουσιακών του στοιχείων τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε, από κοινού με την σύζυγό του , στην Ελβετία.

Όμως από τις αποφάσεις προκύπτει επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τα χρήματα κατατέθηκαν σε χρονική περίοδο τουλάχιστον ένα χρόνο πριν ο κ. Παπαντωνίου γίνει υπουργός Άμυνας και άρα σε περίοδο που δεν εξετάζει η επιτροπή. Επίσης από αυτές τις αποφάσεις δεν φαίνεται να υπάρχει ροή χρήματος και μετά όταν έγινε υπουργός Αμυνας, αν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως επίσης δεν φαίνεται και ότι δεν υπάρχει .

Με βάση αυτά τα δεδομένα βουλευτές από όλα τα κόμματα ζήτησαν χρονοδιάγραμμα των εργασιών της επιτροπής με δεδομένο ότι η προθεσμία που έδωσε η ολομέλεια λήγει στις 28 Ιουνίου. Αν μέσα στις επόμενες 10-15 μέρες δεν υπάρξουν νέα στοιχεία σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές Ιουνίου θα αρχίσει η σύνταξη του πορίσματος.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα θα ζητηθούν από τον ‘Αρειο Πάγο, ενώ επίσης η Επιτροπή, εμμένει στην αρχική της απόφαση να ζητήσει κι άλλα έγγραφα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσταλεί.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here