Κι άλλα χρήματα στα ΜΜΕ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη: 2 εκ. ευρώ στα κανάλια για τον ..κορωνοϊό!-Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Την στιγμή που τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 1.500 η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επέλεξε να ξαναδώσει χρήματα, 2 εκ. ευρώ, αυτή τη φορά μόνο στα τηλεοπτικά κανάλια, για καμπάνια!

Δημοσιεύτηκε χθες στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση 840/2020 (ΦΕΚ 4754/Β/27-10-2020) υπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και αφορά «τη μετάδοση μηνυμάτων από τους πανελλαδικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της ανώνυμης εταιρείας «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)» και τους τηλεοπτικούς σταθμούς των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου («Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης») κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στη μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων από αυτά».

Εννοείται πως τα ανέλαβε κατευθείαν η Προεδρία της Κυβέρνησης, δηλαδή το Μαξίμου.

Τα χρήματα θα δοθούν μόνο στα 6 κανάλια χρήματα: Mega, Open, ANT1, ΣΚΑΪ, Star και Alpha, επειδή «η τηλεόραση αποτελεί διαχρονικά το μέσο ενημέρωσης με τη μεγαλύτερη διείσδυση σε όλες τις ηλιακές ομάδες και κυρίως στους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες που αποτελούν την κατεξοχήν ηλιακή ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Με το νέο αρνητικό ρεκόρ 1.547 κρουσμάτων περιμέναμε ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει έστω και τώρα έκτακτο πλάνο ενίσχυσης του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις και μαζικά διαγνωστικά τεστ για τους πολίτες, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει:

Τελικά ανακοίνωσε ακόμα δυο εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικά σποτ, τα οποία εκ του νόμου θα μπορούσαν να είναι δωρεάν.

Ο καθένας και οι προτεραιότητες του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here