Κέρκυρα: «Θερμή υποδοχή» στον πρωθυπουργό από τα σωματεία εργαζομένων και επαγγελματιών-Μαζική διαμαρτυρία για την επένδυση στον Ερημίτη

Τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει στην οικονομία του νησιού των Φαιάκων η πανδημία αλλά και η ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης της οικονομίας, όπως καταγγέλλουν επαγγελματίες και εργαζόμενοι, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα.

Σωματεία εργαζομένων και φορέων, επεφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με corfutvnews.gr, συγκεντρώθηκαν στο νέο πεζόδρομο, εκφράζοντας με κόσμιο τρόπο τη διαμαρτυρία τους για την ελλιπή στήριξη της οικονομίας την ίδια ώρα που το νησί έχει πληγεί από την κατακόρυφη πτώση του τουριστικού προϊόντος.

Ο Κ. Μητσοτάκης, κατέφθασε στο νησί του Ιονίου μετά την επίσκεψή του στην Αρτα έχοντας στο πλευρό του την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Πρώτος σταθμός του, το νοσοκομείο Αχίλλειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν ήταν εικόνες που μας τιμούν αυτές που αντίκρισε» και προήγγειλε έργα μέσω ΕΣΠΑ του έργου που «θα παρακολουθεί στενά».

Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού ήταν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Από εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα υποστήριξης με γνώμονα «να βγούμε από την κρίση του κορονοϊού όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα» αντιλαμβανόμενος πως η οικονομία του νησιού έχει πληγεί. Παραδέχθηκε πως η φετινή τουριστική περίοδος «θα είναι πολύ δύσκολη» και έβαλε σε πρώτο πλάνο την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ακολούθησε επίσκεψη στο κέντρο της πόλης και στο παλαιό Δημαρχείο, Σαν Τζάκομο.

Επίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να διατηρηθούν τα κεκτημένα που πέτυχαν οι πολίτες και η χώρα κατά την πρώτη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας και να τηρούνται με ευλάβεια από όλους, ιδίως τους επαγγελματίες του τουρισμού, τα υγειονομικά  μέτρα, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με φορείς και πολίτες στην Κέρκυρα το απόγευμα.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ανήσυχος για τυχόν έξαρση των κρουσμάτων καθώς δήλωσε πως υπάρχει συνολικότερη χαλάρωση των μέτρων, στέλνοντας το μήνυμα πως «πρέπει να επανέλθουμε σε καθεστώς εγρήγορσης».

Όσο για τυχόν ενίσχυση εργαζόμενων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, δεν δεσμεύθηκε για περαιτέρω μέτρα στήριξης αλλά αρκέστηκε σε αόριστες δηλώσεις : «Οπότε και εφόσον κρίνουμε, αξιολογώντας τα στοιχεία, ότι θα χρειαστεί και άλλη ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, όπως το είπαμε και το έχουμε κάνει, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε και τώρα. Θα δούμε τα στοιχεία του Ιουλίου, θα δούμε πόσο άσχημα θα πάει ο τουρισμός ή πόσο καλά θα πάει, ξέρουμε που θα έχουμε πολύ μεγάλες απώλειες αλλά δεν τις έχουμε ποσοτικοποιήσει ακόμη, και εδώ είμαστε αν χρειάζεται να παρέχουμε και πρόσθετη στήριξη στους επιχειρηματίες μεγάλους, μεσαίους, μικρούς, δεν κάνουμε διακρίσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Μαζική είναι η κινητοποίηση στην Ελαιουργία Σινιών, την οποία έχει διοργανώσει ο σύλλογος «Ερημίτης Πλους», με την συμμετοχή αρκετών φορέων.

Παρόντες στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία για τον Ερημίτη είναι η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Σ. Σακοράφα και ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Αυλωνίτης.

Δεν επετράπει τελικά στους πολίτες και τους φορείς να μεταβούν στο σημείο που είχαν εξαγγείλει. Η Αστυνομία τους σταμάτησε δυο φορές, ενώ τώρα, όπως δηλώνει η Αστυνομία, δεν θα επιτραπεί να προχωρήσουν παραπέρα.

Σημειώνουμε ότι, το σημείο που ήθελαν να φθάσουν οι διαδηλωτές (Τρίστρατο) είναι 500 μέτρα από το σημείο που θα γίνει η εκδήλωση παρουσία του Πρωθυπουργού.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here