Κέρκυρα: Στάχτη περισσότερα από 200 στρέμματα δάσους στον Ερημίτη

Μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, για να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα στην περιοχή του Ερημίτη. Η εικόνα της πυρκαγιάς το πρωί της Δευτέρας είναι καλύτερη, ωστόσο δεν είναι ακόμη υπό έλεγχο. Με το πρώτο φως της μέρας σηκώθηκαν και πάλι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ώστε να συνδράμουν στην πλήρη κατάσβεση.

Στην περιοχή που είναι δύσβατη, με πυκνή βλάστηση, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις (31 πυροσβέστες, με δέκα οχήματα,  δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη τύπου PZL) ενώ όπως έγινε γνωστό περισσότερα από 200 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καεί.

«Υπάρχουν ακόμη ενεργές εστίες της φωτιάς», δήλωσε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κέρκυρας, πύραρχος, Νίκος Κολοβός.

Στις προσπάθειες των πυροσβεστών συμμετέχουν με υδροφόρες, υπάλληλοι του δήμου Βόρειας Κέρκυρας, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, καθώς και ομάδες εθελοντών.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

«Eυκαιρία τώρα κάποιοι να βάλουν μυαλό…»

«Υπήρχαν 5 ταυτόχρονες εστίες σε μεγάλη έκταση γύρω από τον Ερημίτη και έχουν γίνει μεγάλες καταστροφές» ανέφερε (Corfutv) ο δήμαρχος βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης και πρόσθεσε: «Έχουμε μεγάλη καταστροφή και αν δεν υπήρχαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, η πολιτική προστασία, τα ελικόπτερα και όλοι όσοι βοήθησαν θα είχαμε μεγαλύτερη καταστροφή. Οι εστίες ήταν σε όλο το κομμάτι γύρω από τον Ερημίτη, κάτω από το φυλάκιο και τις δυο λίμνες. Είναι ευκαιρία τώρα κάποιοι να βάλουν μυαλό και να προστατέψουν το περιβάλλον και όχι να το τσιμεντοποιήσουν».

► Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα (17/08), προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Έβρο, νησιά Β/Α Αιγαίου, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κορινθία & Αργολίδα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here